Biostar introduceert P500-externe SSD


Het merk Biostar heeft recent een nieuwe portable SSD aangekondigd. Deze P500 komt beschikbaar in drie formaten, namelijk 500GB, 1TB en 2TB.

Biostars nieuwe P500-externe SSD’s beschikken over een aluminium behuizing, welke ook functioneert als heatsink, met RGB-ledverlichting. Deze serie zal uitgebracht worden met 500GB, 1TB en 2TB, en zijn aan te sluiten via USB 3.2 Type-C waarmee snelheden tot 10Gb/s, of 1250MB/s, gehaald zouden kunnen worden.

De 500GB- en 1TB-variant beschikken over lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 1000MB/s en 900MB/s. Van de 2TB-versie zijn nog geen verdere details bekend gemaakt.


Wanneer Biostar de P500-SSD’s beschikbaar stelt is nog niet bekend gemaakt. Ook informatie over de prijzen wordt later pas verwacht.Bronnen: Biostar

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.