BIOSTAR kondigt het nieuwe Z790 Valkyrie-moederbord aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van BIOSTAR

BIOSTAR kondigt het gloednieuwe Z790 VALKYRIE-moederbord aan, gebouwd om de Intel 13e generatie Raptor Lake-processors aan te sturen. Ontworpen op basis van Intel Z790 single-chip architectuur, is de Z790 VALKYRIE de nieuwste toevoeging aan BIOSTAR’s vlaggenschip moederbordassortiment. De Z790 VALKYRIE is gebouwd om het nieuwste DDR5-geheugen te ondersteunen en bevat 4 DIMM’s van high-speed DDR 5-geheugen tot 128 GB met verhoogde kloksnelheden van meer dan 7200+(OC)MHz.

De nieuwe generatie PCIe 5.0-gegevensoverdrachttechnologie en PCIe 5.0 M.2-opslaginterface bieden een uitstekende basis voor gebruikers die de beste hardware op de markt willen installeren, inclusief de nieuwste grafische kaarten uit de RTX 40-serie. Bovendien bieden de kenmerkende functies van BIOSTAR, zoals DIGITAL PWM en 105A Dr. MOS, superieure vermogensafgifte, systeemenergie-efficiëntie en verbeterde prestaties bij hogere schakelfrequenties.

Bovendien heeft de nieuwe VALKYRIE een breed scala aan ingebouwde veiligheidsvoorzieningen die zijn ontworpen om het systeem goed te beschermen. M.2-koelbescherming, ESD-bescherming en OC / OV / OH-bescherming helpen het systeem te beschermen tegen oververhitting en ongewenste elektrische storingen, waardoor de levensduur van de hardware aanzienlijk wordt verbeterd.

Volledig geladen I/O-opties, waaronder DP-poort (DP1.4), HDMI-poort (HDMI 2.1) en USB 3.2 (Gen2) Type-C-poort met DP, bieden gebruikers onbeperkte keuzes met topprestaties en duurzaamheid. ALC1220-audiocodec en Intel I226-V LAN-chipset bieden prestaties van het volgende niveau met een extra veiligheidslaag van BIOSTAR’s befaamde stroomvoorziening en veiligheidsfuncties.

Of je nu een gamer bent die de snelste gaming-installatie wil bouwen of een tech-enthousiasteling die alleen genoegen neemt met het beste van het beste. Dan is de BIOSTAR Z790 VALKYRIE uw onmiskenbare keuze. Bouw je droom gaming-station met BIOSTAR’s vlaggenschip-moederbord, ontworpen stijlvolle functies, adembenemende prestaties verpakt in een gestroomlijnd moederbord dat de ultieme game-/gebruikerservaring levert.

BIOSTAR noemt nog geen prijzen of beschikbaarheid.Bronnen: BIOSTAR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.