BIOSTAR kondigt het nieuwste Racing Z690GTA moederbord aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van BIOSTAR

15 november 2021, Taipei, Taiwan – BIOSTAR, een toonaangevende fabrikant van moederborden, grafische kaarten en opslagapparaten, kondigt vandaag het gloednieuwe RACING Z690GTA-moederbord aan.

Betreed het slagveld in vertrouwen met BIOSTAR’s befaamde RACING-serie Z690GTA-moederbord. Ontworpen op basis van de Intel Z690-chipset met de nieuwste LGA1700-socket, is het nieuwe RACING Z690GTA-moederbord de beste keuze om de nieuwste Intel 12e generatie Alder Lake-processors te gebruiken.

Het nieuwe RACING Z690GTA-moederbord zet de erfenis van zijn voorgangers voort en oogt en voelt buitenaards. Stijl, kracht en gratie verpakt in een opwindend nieuw pantserontwerp; het moederbord is smaakvol ontworpen om elke pc-build te onderscheiden van de rest. Met een 17-fasen stroomontwerp en actieve koelingsuitrusting met koellichaam met vinnen, heeft BIOSTAR dit jaar actief gefocust op stabiel energiebeheer en warmteafvoer, waardoor de prestaties en duurzaamheid van zijn componenten aanzienlijk zijn verbeterd.

PCIe 5.0 is een andere grote functie die door BIOSTAR aan het moederbord is toegevoegd, waardoor een ongeëvenaarde prestatieverbetering mogelijk is voor alle nieuwste AMD- en NVIDIA-grafische kaarten. Het nieuwe RACING Z690GTA-moederbord kan tot 128 GB aan DDR4-modules aan over 4 DIMM’s die tot 5000+ Mhz overkloknummers kunnen ondersteunen.

Efficiënte opslagtechnologie zoals PCIe M.2 4.0 (64 Gb/s) is direct beschikbaar in alle nieuwste BIOSTAR-moederborden, en de RACING Z690GTA is daarop geen uitzondering. Met poorten variërend van PCIe M.2 3.0 (32Gb/s), M.2 4.0 (64Gb/s) en 8 x SATA III (6Gb/s), maakt BIOSTAR snelle, efficiënte opslag mogelijk voor elk gebruik.

De RACING Z69GTA is tot de rand verpakt en heeft een volwaardig I/O-paneel aan de achterkant. Een lay-out van 8 USB-poorten, waarvan 5 USB 3.2 (Gen2)-poorten, 2 x USB 2.0-poorten en 1 USB 3.2 (Gen2) TYPE C-poort is beschikbaar in het RACING Z690GTA-moederbord.

De RTL8125B LAN-chipset van Realtek voedt de netwerkactiviteiten van het moederbord, waardoor bliksemsnelle netwerkconnectiviteit mogelijk wordt voor snellere online gaming en live streaming-ervaring. 2 WiFi-antennepoorten met WiFi 6 & 6E-mogelijkheden zijn ook beschikbaar in het achterste I/O-paneel voor een probleemloze, snelle internetverbinding.

Geniet van buitengewone audio- en video-uitvoer met het RACING Z690GTA-moederbord. 3 beschikbare video-uitgangspoorten bestaande uit 1x HDMI 2.0-poort, 1x DisplayPort en een enkele DVI-D-poort zorgen voor een uitstekende video-uitgang. Gecombineerd met 3x audiopoorten die worden aangestuurd door een ALC1220-audiochipset die 7.1-kanalen, High-Definition Audio biedt, kunnen gebruikers een ongekende meeslepende audiovisuele ervaring als geen ander ervaren.

Kortom, het RACING Z690GTA-moederbord van BIOSTAR is alles waar je van droomde en meer. ontworpen met precisie-engineering en functionaliteit, is het perfect voor gamers en makers van inhoud voor al hun reguliere behoeften met uitstekende vermogensafgifte, warmteafvoer, ondersteuning van componenten en een stijlvol ontwerp.

BIOSTAR heeft nog geen prijs of precieze beschikbaarheid genoemd.Bronnen: BIOSTAR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.