BIOSTAR lanceert Z790A-SILVER moederbord


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van BIOSTAR

BIOSTAR introduceert het Z790A-SILVER moederbord. Gebouwd rond het Intel Z790-platform biedt dit moederbord ondersteuning voor 12e/13e generatie Intel Core™-processors, een quad DIMM DDR5 ram-interface en een PCIe 5.0×16-slot. Als uitbreiding van BIOSTAR’s RACING-serie moederborden, heeft de Z790A-SILVER een robuuste constructie en styling die zijn overgeleverd door zijn voorgangers, met de klassieke RACING-strepen op de printplaat en de zilverkleurige koelblokken.

PCIe M.2 4.0 en SATA III (6Gb/s) zijn de gekozen opslagtechnologieën voor het Z790A-SILVER-moederbord. Ze zijn zeer stabiel en efficiënt voor elke taak, met USB 3.2 (Gen2) type-C en USB 3.2 (Gen2) type-A poorten voor razendsnelle gegevensoverdracht. Bovendien beschermen M.2 Cooling Protection, ESD Protection en OC/OV/OH Protection het systeem tegen oververhitting en kritieke elektrische storingen.

1 x HDMI-poort (HDMI 2.1) en 1 x DP-poort (DP1.2) voor levendige 4K-video-uitvoer zijn enkele van de I/O’s aan de achterkant van het Z790A-SILVER-moederbord. BIOSTAR heeft extra aandacht besteed aan details voor gebruiksvriendelijke functionaliteit, waaronder 1 x SMART BIOS UPDATE-knop en een SMART BIOS USB-poort voor gebruikers om hun essentiële BIOS-patches probleemloos bij te werken.

Prijzen en beschikbaarheid
BIOSTAR heeft nog geen specifieke prijzen of beschikbaarheid genoemd.Bronnen: BIOSTAR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.