Biostar onthult Z690A-Silver moederbord


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Biostar

BIOSTAR, een fabrikant van moederborden, grafische kaarten en opslagapparaten, onthult het gloednieuwe Z690A-SILVER-moederbord.

Ontworpen om het maximale potentieel van Intel® Alder Lake Z690-chipset te ontketenen, brengt het Z690A-SILVER-moederbord glanzende nieuwe functies naar uw desktop, boordevol onbelemmerd ongehinderd potentieel.

PCIe 5.0 staat centraal op het Z690A-SILVER-moederbord, met gegevensoverdrachtsnelheden tot 128 Gb/s. Haal maximale prestaties uit de nieuwste grafische kaarten met PCIe 5.0 ondersteund door Intel’s almachtige 12e generatie processors. Til je gaming naar een hoger niveau met BIOSTAR’s geheel nieuwe Z690A-SILVER-moederbord.

Het Z690A-SILVER-moederbord ondersteunt tot 4 DIMM’s van high-speed DDR4 RAM’s die in staat zijn om nummers van meer dan 5000+Mhz (overklokt) te overklokken. Bovendien bieden functies zoals PCIe M.2 4.0, USB 3.2 GEN2 TYPE-A en C uitstekende bruikbaarheid voor gebruikers.

BIOSTAR belooft superieure hardwareveiligheid voor alle componenten die worden ondersteund door hun heavy-duty 70A Dr.MOS en gepatenteerde digitale PWM-technologie die is ontworpen om alle hardwarecomponenten veilig te houden en tegelijkertijd een efficiënte, stabiele stroom door het moederbord te bieden.

Als het op styling aankomt, heeft het Z690A-SILVER-moederbord kenmerkende ontwerpelementen van zijn voorgangers, zoals het elegante zilver en zwarte kleurenpalet, dat favoriet is bij fans.

Bovendien biedt de “LED ROCK ZONE- RGB SYNC”-technologie gebruikers een volledige reeks aanpasbare RGB-lampen. Met behulp van VIVID LED DJ-software kunnen gebruikers de lichteffecten op het moederbord personaliseren, evenals extern aangesloten RGB-lichtstrips die eenvoudig op het moederbord kunnen worden geïnstalleerd met behulp van de meegeleverde 5V- en 12V-headers.

BIOS EZ MODE is een bijkomend voordeel voor gemiddelde gebruikers, waardoor ze pijnloos en zonder risico beslissende wijzigingen aan het BIOS-systeem kunnen aanbrengen. Ondertussen helpt BIOSTAR’s nieuwste hulpprogramma voor stuurprogramma’s, “Smart-Update”, gebruikers relatief eenvoudig stuurprogramma’s te installeren en bij te werken met slechts een paar klikken op de officiële website.

De Z690A-SILVER bevat alle benodigdheden in het achterste I/O-paneel. Ontworpen met 8 USB-poorten, bestaande uit 1 x USB 3.2 (Gen2) Type-C-poort, 5 x USB 3.2 (Gen2)-poorten en 2 x USB 2.0-poorten voor extreem veelzijdige compatibiliteit met elk USB-apparaat. Verder biedt een enkele 1 x PS/2 toetsenbord/muispoort extra connectiviteit om een ​​ouder apparaat op het systeem aan te sluiten.

Bovendien zijn 2 x WiFi-antennepoorten die WiFi 6 ondersteunen en een enkele LAN-poort aangedreven door Realtek RTL8125B-chipset direct beschikbaar voor snellere internetverbinding.

Een enkele DVI-D-poort, een DP-Out-poort en een HDMI 2.0-poort die tot 4k levendige kristalheldere beelden kan ondersteunen, bieden essentiële video-uitvoermogelijkheden in combinatie met drie krachtige audiopoorten die worden aangestuurd door de ALC1220-chipset, het Z690A-SILVER-moederbord is in staat om een ongeëvenaarde meeslepende audiovisuele ervaring te bieden.

Kortom, het Z690A-SILVER-moederbord brengt een aantal van de beste technologie in een kostenefficiënt pakket. Gamers en makers van inhoud kunnen alle hulpprogramma’s en technologie die in dit moederbord zijn verpakt, extraheren voor een extreem voordeel bij het gewenste gebruik tegen een ongelooflijke prijs. Stijlvol van ontwerp, krachtig in de maak, de Z690A-SILVER is echt een schoonheid en een beest, alles in één uitgebreid pakket.Bronnen: Biostar

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.