BIOSTAR toont eigen RX 6X50 XT-kaarten


Gisteren heeft AMD officieel de nieuwe generatie Radeon RX 6X50-grafische kaarten uitgebracht. Deze kaarten zullen de bestaande Radeon RX 6600 XT, RX 6700 XT en RX 6900 XT vervangen, en zullen met iets sneller geheugen betere gamingprestaties neer moeten zetten. Voor nu is het de beurt aan de verschillende fabrikanten om een eigen versie met custom koeler uit te brengen voor deze grafische kaarten. Na Gigabyte en ASUS volgt BIOSTAR.

Begin persbericht van BIOSTAR

BIOSTAR, een fabrikant van moederborden, grafische kaarten en opslagapparaten, heeft op maat gemaakte AMD Radeon™ RX 6000-serie grafische kaarten aangekondigd.

De nieuwe BIOSTAR Radeon RX 6650 XT en Radeon RX 6750 XT grafische kaarten zijn ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de middenklasse grafische kaartmarkt en leveren superieure prestaties en duurzaamheid op lange termijn tegen een verbluffende prijs.

Gebouwd op de krachtige en energiezuinige AMD RDNA™ 2-architectuur, bieden de nieuwe BIOSTAR Radeon RX 6000-serie grafische kaarten hoogwaardige prestaties in een budgetvriendelijk pakket.

De nieuwe grafische kaarten maken gebruik van de baanbrekende AMD RDNA™ 2-gamingarchitectuur, omvatten procesoptimalisaties en software- en firmwareverbeteringen, en bieden AMD Infinity Cache™-geheugentechnologie met hoge bandbreedte en lage latentie en ultrasnel 18 Gbps GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft Windows 11 en Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR) de aanstaande AMD FSR 2.0 en AMD Radeon Super Resolution opschalingstechnologieën, evenals andere geavanceerde functies die visueel verbluffende game-ervaringen met een hoge verversingssnelheid.

De BIOSTAR Radeon RX 6650 XT en Radeon RX 6750 XT grafische kaarten bieden respectievelijk 12 GB en 8 GB GDDR6-geheugen, waardoor gamers en contentmakers een ruimere keuze hebben.



Bronnen: BIOSTAR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.