Review: BitFenix Alchemy 2.0 Modular Cables


Om onze BitFenix Pandora ATX build (de review van die behuizing staat later vandaag online) een beetje aan te kleden hebben we gebruik gemaakt van enkele accessoires die het Taiwanese bedrijf verkoopt. Nu hebben we de laatste jaren wat ventilatoren en LED strips van BitFenix gebruikt, maar de modulaire kabelkits zijn wel echt iets nieuws. Verlengkabels zaten al in het assortiment maar die hebben als nadeel dat je alsnog een deel van de kabel ‘niet mooi’ hebt, en de totale kabelbundel toeneemt. Geen issue in menig mega case, maar in de super smalle Micro ATX Pandora was het onmogelijk om al die kabels goed weg te werken. De nieuwe Alchemy Modular kits zijn echter kabels die direct in je voeding gaan, waardoor je dus geen mega hoeveelheid kabels weg hoeft te werken en enkel mooie kabels hebt. Nadeel is wel dat veel voedingen verschillende pin layouts gebruiken, en je dus praktisch per voedingsfabrikant een unieke set moet verkopen. Toch genoeg interessante onderdelen aan dit product om hem een eigen plekje in de review te geven.

En dat is precies wat BitFenix is gaan doen, met sets voor populaire voedingen van Cooler Master, Corsair, Seasonic, EVGA en be quiet!. Let wel op dat je ook per merk nog goed moet letten op welke voedingen compatible zijn, want lang niet alle voedingen worden ondersteund. Verder verkopen ze sleeved kabels en connectors nu ook los voor het geval dat je zelf nog wat aanpassingen wilt maken.

Bij de verpakking valt vooral de maat op, het is namelijk nogal een doos. De achterkant verklapt ook waarom, want er zit echt een enorme riedel kabels in, met een beetje aandacht voldoende om zelfs twee builds netjes af te werken, SLI of Crossfire inbegrepen (Waarbij één systeem dan wel de 24-pin met de aanwezige verlengkabel aangesloten moet worden, maar dat is te overzien). Alle kabels zitten ook netjes in individuele verpakkingen, en we zien ook cable combs om de kabels netjes te sturen inbegrepen, een uiterst aangename unbox ervaring. Prima dikke koperen kabels met een nette kwaliteit sleeve zorgen dat ook de kabels zelf een knappe indruk maken.Naast de kabels gebruikten wij ook nog enkele BitFenix Spectre Xtreme ventilatoren, met rode LED uiteraard, dus die mogen ook even mee op de foto.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.