600,245

Prijzen en levertijden @ Tweakers.net
Prijzen en levertijden @ Hardware.info
ProductpaginaDe BitFenix Prodigy was zo’n beetje –de- mITX case van 2012, en misschien wel van 2013, voor gamers, LAN-gangers, en case-modders. Vlot daarna volgde de Prodigy M, een remake van het gehele binnenwerk van de Prodigy om zo mATX borden mogelijk te maken zonder dat aan de buitenkant iets veranderde. Later in 2013 borduurde BitFenix door en kwam de Phenom op de markt, een uiterlijke aanpassing van de Prodigy en Prodigy M, maar wel duidelijk een familielid.

De Phenom (Zie mijn review van de mATX versie hier) was echter wel een ander beestje aan de buitenkant, SoftTouch materiaal, de handsgrepen verdwenen, en het werd een strakkere vertoning. Het binnenwerk en frame waren echter duidelijk van de Prodigy overgenomen, but if it ain’t broke…

Hetzelfde zal BitFenix gedacht hebben toen ze enkele maanden later met de Colossus Mini aan kwamen zetten. Wederom in een mITX en mATX uitvoering met het binnenwerk behouden uit de Prodigy en Phenom, maar wederom met een andere uitstraling. Ook dit maal toch ook weer een zeer gedurfde en zeker unieke uitstraling, iets wat je van de Prodigy en Phenom ook kon zeggen. De feature van de Colossus Mini is toch wel de LED strip (de “LiteTrak”), die je via een knopje in Rood, Blauw, of Groen kan stellen, en eventueel kan laten pulseren.

Deze review gaat dus over de mITX versie van de Colossus Mini, echter kan je de review van de mATX Phenom erbij pakken als je een beter idee wilt krijgen van de verschillen tussen het mITX en mATX binnenwerk. Gezien de interne verschillen tussen mITX en mATX versies best noemenswaardig zijn zal ik er zeker ook op in gaan in deze review, maar als je vlot een idee wilt hebben hoe het binnenwerk van de mATX versie in elkaar zit is de Phenom review prima te gebruiken gezien het binnenwerk exact gelijk is aan de mATX Colossus.

Voor ik aan de echte review begin vind ik het nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.