600,270

ProductwebsiteAl enige tijd heb ik een BitFenix Recon fancontroller in gebruik, en onlangs is daar nog ééntje bijgekomen (dit maal voor de BitFenix Ronin case waar ik onlangs een review van had gemaakt, al ben ik nog altijd niet toegekomen om deze nieuwe in de Ronin te zetten). Er was al een mooie en zeer uitgebreide review van van een medegebruiker, vandaar voornamelijk dat ik dit product een tijd lang niet had gekozen om te reviewen. Onlangs was er ook nog een korte samenvatting op Hardware.Info van meerdere fancontrollers te lezen, waar onder ook de Recon. Ondanks dat de andere gebruiker-review redelijk positief was, werd de Recon door de HWI samenvatting af gedaan als ronduit slecht. Ik vond dat opvallend, gezien ik bij mijn eerste aanschaf aardig wat andere reviews had gelezen (voornamelijk Engelse sites) die juist postief waren. In elk geval zag ik voldoende reden om toch nog mijn eigen ervaring toe te voegen. Het kwam natuurlijk mooi uit dat ik nog een Recon in de doos had zitten.

De Recon is ondertussen al weer enige tijd op de markt, en viel mij voor het eerst op vanwege de zeer uitgebreide functionaliteit en toch vrij lage prijs van ca 30 euro. Vooral de mogelijkheid om vanaf een andere locatie via een internetverbinding de temperaturen te bekijken en de instellingen aan te passen leek gewoon mij erg leuk, en was één van de voornaamste redenen om met deze controller aan de slag te gaan.

Voor de liefhebber van witte cases, de Recon is ook leverbaar in een witte variant.

Voor ik aan de echte review begin vind ik het van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Waarschuwing: Het is uiteindelijk een flinke lap tekst geworden. Alle begrip als je direct naar de conclusie springt, maar gezien er wat discussies waren over deze controller wou ik er wel voldoende diep op in gaan.
Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.