360,454

ProductwebsiteWederom was ik op zoek naar een geschikte case voor een nieuw systeem. Dit maal voor een betaalbare, maar stoer oogende game-pc. Een window mog natuurlijk niet ontbreken, maar het moest ook niet te over-de-top worden. Stoer, maar ook strak dus. Uiteraard is er een flinke selectie windowed-cases, echter vaak hebben deze gaten voor ventilator opties in de window, en gezien dat niet ging gebeuren zocht ik dus een case met een on-aangetaste window. Het budget was niet gek hoog, maar een tientje of 2 meer voor een mooi resultaat was er.

Uiteindelijk het oog gevallen op de BitFenix Ronin, een kast die nog niet zo gek lang op de markt was, met nog geen gebruikers-reviews (leuk voor mij dus!). Met een prijskaartje van € 75 euro prima te doen, en ik had al positieve ervaringen met een eerder BitFenix product, dus ik had er vertrouwen in. Naast de window zonder gaten, viel direct op dat je (optioneel) een deel kan afdekken, zodat je dus enkel het mobo met cpu koeler, geheugen, en de GPU ziet. Toch een vrij unieke feature, en tegelijkertijd ziet de boven- en voorkant er gewoon lekker strak uit. Perfect dus voor het doel, en natuurlijk leuk als de nieuwe kast toch wat ‘anders’ heeft dan gebruikelijk.

Ondanks dat € 75 geen gek groot bedrag is, is het aanbod in die prijsklasse flink. Ik was dan ook zeer benieuwd of de Ronin in staat zou zijn z’n meerwaarde te tonen ten opzichte van de vele concurrenten. Echter het eerste stapje was al gezet met z’n uitstraling, het unieke afschermkapje voor de window, en een window zonder ventilatiegaten.

Mijn excuses voor de vieze ramen, het slechte weer geeft niet echt een mooi resultaat, maar wat doe je er aan 🙂
Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.