BOE onthult 27-inch 500Hz+ monitor


BOE, een Chinees bedrijf wat zich bezighoudt met monitoren, heeft een monitor onthult met een refresh rate van 500Hz. Deze snelheden heeft het merk naar eigen zeggen behaald door het gebruik van de ‘oxide-display’ technologie, waarbij het energieverbruik minimaal zou moeten blijven.

Het getoonde model beschikt over een 27-inch display met een Full-HD resolutie, maar daar zal het niet bij blijven. Zo zou deze technologie geschikt zijn voor zowel kleine smartphone-displays, als grote televisieschermen.

Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe displaytechniek op grote schaal toegepast gaat worden. Het is aannemelijk dat het getoonde 27″ Full-HD model eerst op de Chinese markt geïntroduceerd zal worden, maar of deze ook in Europa verkrijgbaar zal komen is lastig te zeggen.Bronnen: WCCFTech, Sina

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.