600,261

Productpagina @ improvelectronics.comNa een flinke reeks aan componenten en randapparatuur weer eens tijd voor iets anders. Ik had het woord “Boogie Board” tot enkele weken geleden nog nooit gehoord, maar toen iemand mij onlangs op deze ‘boards’ wees begon het wel te kriebelen. Een digitale ‘Etch-a-Sketch’ (ken je ze nog?), maar dan super licht dun, en voor € 28,– te koop? Dat kon ik niet laten liggen.

Om het een digitale Etch-a-Sketch te noemen is natuurlijk niet helemaal correct, want uiteraard ga ik het hier hebben over een LCD teken tablet of een “eWriter”, en niet over een stuk speelgoed met draaiknoppen. Deze Boogie Boards lijken voornamelijk op de markt te worden gezet als notitieblok vervangers, maar als je een beetje gaat googlen kom je vanzelf de leukste ideeen tegen. Juist omdat ik zo veel leuke dingen tegen kwam leek het mij leuk mijn ervaring met dit Boogie Board met jullie te delen.

Deze review gaat over de Boogie Board Original 8.5 van Improv Electronics. De 8.5 staat voor 8.5 inch (oftewel een formaat tussen een iPad en iPad mini in), maar er zijn ook kleinere (4.5) en grotere (10.5) varianten te koop. Ook is er een meer uitgebreide variant in de vorm van de Boogie Board Sync 9.7, een variant met extra functies (en uiteraard een hoger prijskaartje). Mocht je het leuk vinden zijn er ook allerlij accessoires voor te vinden, zoals mooie sleeves. Die heb ik helaas niet, maar op de website valt er meer over te lezen.

Zoals altijd bewerk ik geen fotos om zo een realistisch beeld proberen te geven van dit product.

Een opmerking met betrekking tot de prijsvergelijkers op Tweakers en Hardware.info. Er lijkt daar iets niet helemaal goed te gaan, want deze Boogie Boards zijn gewoon te bestellen via bijvoorbeeld bol.com of te koop bij de Media Markt, maar niet alle shops die ze verkopen komen goed in de lijst naar voren. Gewoon even goed zoeken als je er 1tje wilt dus.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.