[CES] ASUS brengt ProArt monitoren uit met OLED en accu


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent een nieuwe line-up met ProArt monitoren aangekondigd. Voor creatieve professionals omvat het ASUS ProArt-displayaanbod de PA169CDV, ’s werelds eerste draagbare monitor die PANTONE® Validated en Calman Verified is voor dubbele certificering. PA169CDV bevat ook Wacom EMR-technologie. Daarnaast is er ProArt Display OLED PA16DC, een 15,6-inch 4K (3840 x 2160) HDR OLED-monitor en ProArt Display PA348CGV, een 34-inch 21:9 UWQHD (3440 x 1440) plat beeldscherm met 120 Hz variabele framesnelheid.

ASUS ProArt-scherm PA169CDV
De ASUS ProArt Display PA169CDV is een 15,6-inch 4K UHD IPS draagbare monitor die Wacom EMR-technologie bevat voor compatibiliteit met de meegeleverde ProArt Pen. Gebouwd voor professionele creatievelingen, biedt het een verbluffende 4K-resolutie en is het gericht op de DisplayHDR 400-standaard. Het innovatieve ontwerp omvat twee standaards voor veelzijdig gebruik: de bovenste standaard kantelt de PA169CDV een beetje om het tekenen of schetsen gemakkelijker te maken, terwijl de onderste standaard hem in een ideale hoek zet voor gebruik als secundair scherm.

De PA169CDV is door PANTONE gevalideerd en door Calman geverifieerd, waardoor het de eerste draagbare monitor is die dubbel is gecertificeerd. Het is in de fabriek voorgekalibreerd op Delta E < 2 kleurverschil en beschikt over 10-bits kleuren, 100% sRGB en 100% Rec.709 kleurengamma's om gebruikers een grote kleurnauwkeurigheid en hoogwaardige tekenervaringen te bieden.

De ProArt Pen maakt gebruik van Wacom EMR-technologie voor een natuurlijk handschriftgevoel. De lichtgewicht pen heeft geen batterijen en is compatibel met ASUS Dial, waardoor gebruikers snelkoppelingen kunnen krijgen bij het werken met ondersteunde Adobe-software voor een soepelere workflow.

ASUS ProArt-scherm OLED PA16DC
De ASUS ProArt Display OLED PA16DC is een 15,6-inch 4K (3840 x 2160) HDR OLED-monitor ontworpen voor gebruik op de set. Het biedt 10-bits kleuren, uitzonderlijke Delta E < 1 kleurnauwkeurigheid, dekt 100% DCI-P3-kleurruimte en heeft een contrastverhouding van 1.000.000:1 voor het diepste zwart en de helderste witte tinten.

De OLED PA16DC is gericht op de DisplayHDR 400 True Black-specificatie en bevat ASUS Smart HDR-technologie om meerdere HDR-formaten en PQ-curven te ondersteunen. Een ingebouwde colorimeter biedt moeiteloze kalibratie-ervaringen om langdurige kleurnauwkeurigheid te garanderen. Het display heeft een kap die is ontworpen om reflecties te verminderen en bevat twee verschillende stands voor verschillende scenario’s.

ASUS ProArt-scherm PA348CGV
De ASUS ProArt Display PA348CGV is een 34-inch, 21:9 UWQHD (3440 x 1440) scherm dat vooraf is gekalibreerd voor Delta E < 2 kleurnauwkeurigheid. Het is door Calman geverifieerd en heeft een variabele framesnelheid van 120 Hz voor een soepele 2D- of 3D-weergave.

Dankzij een ergonomisch ontwerp kunnen gebruikers de monitor eenvoudig aanpassen voor een betere kijkhoek. Het bevat een traditionele monitorstandaard en een C-klem bureausteun voor gebruikers die de bureauruimte willen maximaliseren.

De PA348CGV heeft een DisplayPort, twee HDMI-poorten en een volledig functionele USB-C die signaal, gegevensoverdracht en 90 watt stroomvoorziening biedt. De monitor zelf kan ook dienst doen als USB-hub.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments