[CES] ASUS kondigt AMD Radeon™ RX 6500 XT grafische kaarten aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent de Dual Radeon™ RX 6500 XT en TUF Gaming Radeon RX 6500 XT grafische kaarten aangekondigd.

Gebouwd op een 6 nm-productieproces en de baanbrekende AMD RDNA™ 2-gamingarchitectuur, zijn deze nieuwe grafische kaarten ontworpen om ongelooflijke 1080p-game-ervaringen voor populaire AAA- en esports-titels toegankelijk te maken voor meer gamers. Ze bieden hoge bandbreedte, lage latentie AMD Infinity Cache™ en supersnel 4 GB GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft Windows 11 en Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD Smart Access Memory™-technologie, AMD FidelityFX™ Super Resolution-opschalingstechnologie en andere geavanceerde functies die visueel verbluffende game-ervaringen met een hoge verversingssnelheid bieden.

De Dual Radeon RX 6500 XT maakt gebruik van een compact ontwerp met twee sleuven dat gemakkelijk in even compacte kleine-vormfactor-builds past. Met het ASUS-exclusieve Axial-tech ventilatorontwerp en een stroomverbruik van 85 watt, is deze kaart ontworpen om uitstekende 1080p-prestaties te leveren zonder overmatige hitte of ruis in een build te introduceren.

Barrièreringen rond de ventilator leiden de luchtstroom rechtstreeks naar het koellichaam, waardoor de GPU koel blijft onder belasting. Bij lichtere workloads schakelt de zero-decibel-technologie de ventilatoren volledig uit voor een stille werking, die alleen draaien wanneer de GPU-temperatuur 60 ° C bereikt. Subtiele RGB-verlichting op de shroud en een aluminium achterplaat geven de kaart een duidelijk premium gevoel, ondanks een lagere prijs dan zijn duurdere broeders.

ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500 XT
Voor een iets krachtigere grafische kaart biedt ASUS de TUF Gaming Radeon RX 6500 XT. Met een 2,7-slots koellichaam en dubbele Axial-tech ventilatoren, kan hij lagere temperaturen bereiken dan de Dual Radeon RX 6500 XT grafische kaart, terwijl het vergelijkbare geluidsniveau behoudt en een stroombudget van 90 watt mogelijk maakt voor een iets hogere aanhoudende GPU-kloksnelheid. Of, dankzij een dubbele BIOS, kunnen gebruikers de TUF-gamingkaart in de Q-modus schakelen, die prioriteit geeft aan een stille werking.

De TUF Gaming Radeon RX 6500 XT grafische kaart heeft een stijlvol en hoekig ontwerp en vormt het middelpunt van je build, met Aura RGB-verlichting op het TUF-logo. Aura Sync-compatibiliteit geeft gebruikers de vrijheid om de verlichting van de kaart af te stemmen op de rest van hun systeem, terwijl de aluminium achterplaat een beetje dat extra TUF-gevoel laat zien. Ondertussen laat de geventileerde rand van de achterplaat lucht door het koellichaam gaan voor optimale koeling. En net als bij andere TUF Gaming-producten, maakt de TUF Gaming Radeon RX 6500 XT grafische kaart gebruik van condensatoren van militaire kwaliteit en doorloopt hij een strenge reeks tests om duurzaamheid en levensduur te garanderen.

Beide kaarten zijn gebouwd met behulp van ASUS-exclusieve Auto-Extreme-technologie, een productieproces dat componenten netjes soldeert zonder menselijke tussenkomst voor een hoogwaardig eindresultaat dat is ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Met zowel de Dual Radeon RX 6500 XT als de TUF Gaming Radeon RX 6500 XT grafische kaarten hebben gebruikers twee geweldige keuzes voor welke build ze ook plannen.

Prijzen en beschikbaarheid
ASUS TUF Gaming Radeon RX 6500 XT en Dual Radeon RX 6500 XT grafische kaarten zijn vanaf 19 januari 2022 wereldwijd verkrijgbaar.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.