[CES] ASUS kondigt NVIDIA GeForce RTX 3050-serie grafische kaarten aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft vandaag vijf versies aangekondigd van de nieuwe NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 grafische kaart, waarmee de NVIDIA Ampere-architectuur naar een breder publiek dan ooit tevoren wordt gebracht. Gewapend met 8GB VRAM, robuuste koeling en uitzonderlijke duurzaamheid, staan ​​de nieuwe ROG Strix GeForce RTX 3050 8GB, ASUS Dual GeForce RTX 3050 8GB en ASUS Phoenix GeForce RTX 3050 8GB klaar om gaming-rigs over de hele wereld te upgraden.
De GeForce RTX 3050 is de eerste 50-klasse desktop-GPU die de nieuwste raytraced-games aanstuurt met meer dan 60 fps. De RTX 3050 is uitgerust met 2e generatie RT-cores voor raytracing en 3e generatie Tensor-cores voor DLSS en AI. Ray tracing is de nieuwe standaard in gaming en de RTX 3050 maakt het toegankelijker dan ooit tevoren.

ROG Strix loopt voorop
De ROG Strix GeForce RTX 3050 8GB is gebouwd op het DNA van de NVIDIA Ampere-architectuur-stalgenoten die eraan voorafgingen en levert krachtige gamingprestaties, koele temperaturen en fluisterstille geluidsniveaus voor degenen die durven. Gebeitelde uitsparingen, hoekige lijnen en metalen accenten geven de lijkwade een vleugje meesterschap, terwijl een adresseerbaar RGB LED ROG-logo op de achterplaat en een lichtstrip over de volledige lengte gebruikers het uiterlijk van hun build laten coördineren via Aura Sync.

Deze agressief vormgegeven omhulling omhult een stevige 2,7-slots koellichaam die is gebouwd om warmte weg te voeren van de GPU-hotspots via een basisplaat die is afgewerkt met ons MaxContact-proces. Deze afwerking verbetert het contact met de GPU-chip zelf, waardoor de warmteoverdracht naar de heatpipes en de fin-stack erboven wordt vergroot. De basisplaat bedekt ook de GDDR6-geheugenmodules van de kaart om ze bij optimale temperaturen te laten werken.

Een drietal Axial-tech ventilatoren met negen bladen zorgen voor een gestage stroom koellucht die door de vinstapel met een groot oppervlak beweegt, zodat de GPU zijn hoogste prestatieniveau kan behouden tijdens een gamesessie. Om turbulentie te minimaliseren en de luchtstroom op de warmteproducerende componenten te concentreren, draaien de zijventilatoren tegen de klok in. De geventileerde achterplaat biedt een belangrijke hulp bij het koelproces doordat hete lucht van het koellichaam gemakkelijker in het natuurlijke luchtstroompad van een behuizing kan komen, en een paar FanConnect II-headers stellen gebruikers in staat om case-fans toe te wijzen aan de besturing van de GPU, zodat ze de koelprestaties die ze nodig hebben tijdens het gamen. Wanneer de grafische kaart inactief is of onder lichte belasting staat, kunnen de ventilatoren in de 0dB-modus vallen voor een stille werking.

De ROG Strix GeForce RTX 3050 is vanaf de grond af gebouwd om op lange termijn een hoog prestatieniveau te behouden. Extra duurzame SAP II-condensatoren zijn klaar om bestand te zijn tegen zware belastingen in combinatie met hoogwaardige smoorspoelen en MOSFET’s. De Auto-Extreme assemblagetechnologie — gebruikt in de ASUS GeForce RTX 3050-reeks — pakt, plaatst en soldeert elk onderdeel op de PCB van de kaart zonder enige menselijke tussenkomst voor maximale precisie en betrouwbaarheid.

Compacte ASUS Dual- en ASUS Phoenix-kaarten leveren buitengewone prestaties
De koeloplossing met drie ventilatoren van de ROG Strix GeForce RTX 3050 8GB biedt ultiem koelvermogen, maar een microATX- of Mini-ITX-behuizing heeft misschien niet de afmetingen om het te bevatten. Voor kleinere builds bundelen de ASUS Dual GeForce RTX 3050 8GB en ASUS Phoenix GeForce RTX 3050 8GB GeForce RTX™-gamingkracht en geweldige koelprestaties in afgeslankte, compacte pakketten.

Dual GeForce RTX 3050 8GB maakt gebruik van een paar ventilatoren met het beproefde ASUS Axial-tech ontwerp om de luchtstroom op een dichte reeks heatpipes en vinnen te behouden. 0dB zorgt ervoor dat die ventilatoren in stille werking vallen wanneer belastingen en temperaturen dit toelaten. Subtiele lichtsignalen en een minimalistisch ontwerp maken deze grafische kaart tot een onopvallende toevoeging aan elke build.

Voor iets dat nog compacter is, biedt de ASUS Phoenix GeForce RTX 3050 8GB de kracht van NVIDIA Ampere-architectuur als een geweldige pasvorm voor machines van elke omvang. Gewapend met een stevige aluminium achterplaat en een Axial-tech ventilator, biedt deze grafische kaart de gaming- en koelprestaties die gebruikers eisen in een slank, stevig pakket.

Net als bij de ROG Strix GeForce RTX 3050 8GB, maken de ASUS Dual- en ASUS Phoenix-kaarten gebruik van de ASUS Auto-Extreme assemblagetechnologie om langdurige betrouwbaarheid te garanderen. Een speciale beschermende conforme coating op de PCB’s van de Phoenix-kaarten gaat een stap verder door ze te beschermen tegen mogelijke kortsluitingen veroorzaakt door vocht, stof en vuil. ASUS onderwerpt deze grafische kaarten ook aan een slopend 144-uur validatieproces om ervoor te zorgen dat elke kaart is gebouwd om de afstand te overbruggen.

Meer opties voor GeForce RTX
De nieuwste generatie NVIDIA grafische kaarten brengt een schat aan nieuwe technologieën met zich mee om game-ervaringen te versterken. Als gamers nog steeds aan de zijlijn staan ​​te kijken naar alles wat GeForce RTX 30-serie GPU’s te bieden hebben, is dit een goed moment om te upgraden met een ROG Strix GeForce RTX 3050 8GB, ASUS Dual GeForce RTX 3050 8GB of ASUS Phoenix GeForce RTX 3050 8GB.

Beschikbaarheid en prijzen
ROG Strix, ASUS Dual en ASUS Phoenix GeForce RTX 3050 grafische kaarten zijn vanaf eind januari 2022 wereldwijd verkrijgbaar. ASUS heeft nog geen specifieke prijzen genoemd.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.