[CES] ASUS onthult nieuwe ROG-monitoren voor 2022


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS en ROG hebben tijdens CES 2022 hun nieuwste line-up van schermen aangekondigd voor gamers, creatieve professionals, mobiele zakelijke gebruikers, thuiswerkende medewerkers en studenten op afstand. De nieuwe line-up van schermen omvat de ROG Swift 360Hz PG27AQN, ’s werelds eerste 1440p 360 Hz gaming-monitor, evenals de ROG Swift OLED PG42UQ en PG48UQ, ’s werelds eerste 42-inch en 48-inch OLED-gamingmonitoren met antireflectiecoating met microtextuur; plus de 4K mini-LED ROG Swift PG32UQXE-monitor.

ROG Swift 360Hz PG27AQN NVIDIA® esports-monitor
De ROG Swift 360Hz PG27AQN NVIDIA® G-SYNC® esports-monitor met NVIDIA Reflex-technologie is voorzien van ’s werelds eerste 1440p 360 Hz-scherm voor compromisloze, kristalheldere, ultra-responsieve competitieve game-ervaringen. Het beschikt over ultrasnelle IPS-technologie, waardoor het een extreem snelle responstijd heeft voor een LCD-monitor. Deze technologie maakt gebruik van een nieuw soort vloeibaar kristal dat een hogere dubbele breking en een lagere viscositeit biedt, waardoor de sluiter sneller kan schakelen en het licht van de achtergrondverlichting weerkaatst.

Conventionele schermen hebben een enkellaagse spanningsdriver om de vloeibare kristallen van de linkerbovenhoek naar de rechterbenedenhoek van het scherm te draaien. De PG27AQN maakt gebruik van een dubbellaagse spanningsdriver, waardoor de vloeibare kristallen gelijktijdig van de linkerboven- en rechterbenedenhoek kunnen wisselen voor een vloeiender, consistenter beeld.

De PG27AQN is een NVIDIA G-SYNC-scherm dat supervloeiende beelden en snellere respons biedt met variabele overdrive – dus het is perfect voor competitief spelen. Het bevat ook de NVIDIA Reflex Analyzer om de latentie van het end-to-end-systeem te meten in combinatie met een NVIDIA Reflex-muis.

De PG27AQN bevat HDR-technologie (High Dynamic Range) en is in de fabriek vooraf gekalibreerd tot Delta E < 2 kleurnauwkeurigheid voor uitzonderlijke levensechte beelden. Ten slotte biedt het gebruikers uitgebreide aansluitmogelijkheden, waaronder drie HDMI® 2.0-poorten, een DisplayPort™ 1.4 en een USB-hub.

ROG Swift OLED PG42UQ en PG48UQ
De ROG Swift OLED-displayreeks omvat de 42-inch Swift OLED PG42UQ en de meeslepende 48-inch Swift OLED PG48UQ, ’s werelds eerste OLED-gamingmonitors met een antireflectiecoating met microtextuur. Beide schermen kunnen 4K-beelden weergeven bij 120 Hz en maken volledig gebruik van OLED-technologiefuncties zoals een contrastverhouding van 1.000.000:1, een responstijd van 0,1 ms, plus echte 10-bits kleuren en 98% DCI-P3-kleurdekking. Deze displays zijn ook in de fabriek vooraf gekalibreerd voor Delta E < 2 kleurnauwkeurigheid.

In tegenstelling tot andere OLED-schermen, zijn monitoren uit de ROG Swift OLED-serie voorzien van de nieuwe anti-reflectie microtextuurcoating op het paneeloppervlak om schittering te verminderen, waardoor kijkers preciezere kleuren op het scherm kunnen zien. Deze displays beschikken ook over een unieke thermische oplossing met een op maat gemaakt koellichaam en een interne luchtstroomlay-out die is ontworpen om de warmte-uitwisseling te optimaliseren, waarbij de bedrijfstemperatuur onder 50˚C blijft (tot 16% lager dan bij modellen van de concurrentie) terwijl een piekhelderheid van 900 nits wordt bereikt.

De Swift OLED-schermen zijn voorzien van HDMI® 2.1 FRL om gamers een volledige bandbreedte van 48 Gbps te bieden ter ondersteuning van native 4K 120 Hz-beelden zonder chroma-subsampling. Console-gamers kunnen ook profiteren van technologie met variabele verversingssnelheid en auto-low-latency-modus voor supervloeiende, lag-free gaming-beelden. Bovendien hebben deze schermen een scala aan aansluitmogelijkheden, waaronder twee HDMI 2.1- en twee HDMI 2.0-poorten, DisplayPort™ 1.4 en een USB-hub.

ROG Swift PG32UQXE
De ROG Swift PG32UQXE is een mini LED 4K HDR NVIDIA G-SYNC gaming-monitor met toonaangevende beeldkwaliteit. Het beschikt over een 32-inch Fast IPS 4K (3840 x 2160) paneel dat kan worden overklokt tot 160 Hz, heeft 10-bits kleuren, Delta E < 2 kleurnauwkeurigheid, 97% DCI-P3-gamma en tot 1000 nits piekhelderheid. Mini LED-technologie maakt Full Array Local Dimming (FALD) over 576 zones mogelijk om schitterende beelden te leveren met gedetailleerde schaduwen en highlights voor een grotere onderdompeling in HDR-games of multimedia. De PG32UQXE biedt gebruikers een scala aan aansluitmogelijkheden, waaronder DisplayPort 1.4, een HDMI 2.1 en twee HDMI 2.0-poorten, plus vijf USB-poorten waardoor het als een USB-hub kan functioneren. Het bevat ook de NVIDIA Reflex Analyzer om de latentie van het end-to-end-systeem te meten in combinatie met een NVIDIA Reflex-muis.

De PG32UQXE maakt gebruik van AUO AmLED-technologie om mini-LED-displays naar een nieuw niveau te tillen. Aangedreven door exclusieve Adaptive Control Technology, maakt AmLED (je leest het goed, geen AMOLED) nauwkeurige aanpassing van helderheid, contrastverhouding, kleuren, verversingssnelheid en stroomverbruik in realtime mogelijk op basis van de afbeeldingen, waardoor revolutionaire prestaties worden bereikt in gaming- en creator-displays. AmLED HDR 1000 creëert een hoge dynamische contrastverhouding van 1.000.000:1 en levert levendige en heldere beelden bij fel omgevingslicht. Het paneel is compatibel met NVIDIA G-SYNC om een ​​soepelere gameplay te garanderen zonder screen tearing.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.