[CES] ASUS toont nieuwe monitoren, waaronder draagbaar en voorzien van webcam


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent een aantal nieuwe monitoren uitgebracht. Een van deze modellen is de ZenScreen Go MB16AWP, een draadloze draagbare monitor met een batterij met hoge capaciteit. Daarnaast is er de ZenScreen Ink MB14AHD, een 14-inch IPS-paneel met dual-touch-functionaliteit, 10-punts aanraakgevoeligheid en een actieve stylus om te schrijven. De ASUS Webcam BE24ECSNK-monitor is een 23,8-inch FHD (1920 x 1080) IPS-monitor boordevol functies die hem ideaal maken voor werken of leren op afstand, zoals een 2-megapixel (MP) FHD-webcam en microfoonarray.

ASUS ZenScreen Go MB16AWP
De ASUS ZenScreen Go MB16AWP is een 15,6-inch Full HD IPS draadloze draagbare monitor met een ontspiegeld oppervlak. Ingebouwde wifi elimineert de noodzaak van kabels, waardoor gebruikers video’s en films vanaf hun smartphones kunnen streamen of presentaties kunnen geven via een laptop of ander apparaat. Het heeft een 7800 mAh-batterij die tot 3,5 uur gebruik biedt.

Een geïntegreerde G-sensor maakt een automatische rotatiefunctie mogelijk door automatisch de oriëntatie van het scherm te detecteren om te schakelen tussen liggende en staande modus. De ZenScreen Go heeft een nieuw uitklapbaar standaardontwerp dat eenvoudige kantelaanpassingen mogelijk maakt voor comfortabele kijkhoeken. Daarnaast bevat het twee USB Type-C-poorten, mini-HDMI en een koptelefoonaansluiting. Een ¼ inch schroefdraadaansluiting aan de onderkant van de monitor is compatibel met standaard statiefstandaarden, zodat gebruikers desgewenst bureauruimte kunnen besparen.

ASUS ZenScreen-Ink MB14AHD
ASUS ZenScreen Ink MB14AHD is een 14-inch IPS-paneel met 10-punts touch en een actieve stylus om te schrijven. Een geïntegreerde standaard maakt variabele scenario’s op kantoor, thuis of buitenshuis mogelijk. De stylus ondersteunt Microsoft Pen Protocol (MPP) 2.0 en biedt een zeer nauwkeurige drukgevoeligheid van 4096-niveaus en een lage latentie voor uitzonderlijke schrijfervaringen.

ASUS BE24ECSNK webcam-monitor
De ASUS BE24ECSNK is een 23,8-inch Full HD (1920 x 1080) IPS-monitor met een geïntegreerde 2 MP FHD (1920 x 1080) webcam en microfoonarray, waardoor het ideaal is voor videoconferenties en leren op afstand via Microsoft Teams, Webex, Google Meet, Zoom of andere populaire toepassingen. De ingebouwde webcam biedt kantel- (-10°, +10°) en draaibare (-135°, +180°) aanpassingen, zodat gebruikers ervoor kunnen zorgen dat ze in beeld blijven, ongeacht hun positie.

BE24ECSNK beschikt ook over dubbele microfoons met exclusieve AI-aangedreven ruisonderdrukkingstechnologie die bijna alle achtergrondgeluiden elimineert om de beste communicatie-ervaringen te bieden. Bovendien bevat de ingebouwde webcam Face Auto Exposure-technologie die automatisch gezichten detecteert en afbeeldingen optimaliseert voor betere videoconferentie-ervaringen.

Uitgebreide connectiviteitsopties zijn onder meer DisplayPort-over-USB-C met 80 watt stroomvoorziening, DisplayPort in- en uit voor daisy-chain-ondersteuning, een HDMI-poort, RJ45 voor bedrade Ethernet-verbinding, 4-poorts USB 3.2 Gen 1-hub en twee 2- watt stereo luidsprekers. De USB-C-poort maakt eenvoudig docken met één kabel mogelijk. Het beschikt ook over een 150 mm in hoogte verstelbare ergonomische standaard met draaien (±180°), draaien (±90°) en kantelen (-5°~ +35°).Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.