[CES] Dell introduceert de XPS 13 Plus en de nieuwe UltraSharp monitor


Dit artikel is een persbericht van Dell

Stijlvol, efficiënt en uiterst krachtig. Met de nieuwe XPS 13 Plus introduceert Dell een innovatieve laptop ontworpen voor een 12e generatie Intel Core-processor van 28 W. De nieuwe XPS 13 Plus biedt krachtige prestaties maar blinkt nog meer uit in eenvoud. Een minimalistisch design zorgt ervoor dat de gebruiker op geen enkel moment wordt afgeleid van zijn werk. Naast de nieuwe laptop lanceert Dell ook de nieuwe UltraSharp 32 4K Monitor, die videovergaderingen naar een ongekend scherp niveau brengt.

Met de nieuwe XPS 13 Plus geeft Dell een nieuwe definitie aan de term ‘premium’. De laptop werd volledig opnieuw ontworpen en kreeg een modern en stijlvol design. Toch werkt de XPS 13 Plus efficiënt en bijzonder krachtig. Het is dan ook geen toeval dat de XPS 13 Plus geïnspireerd werd op Gen-Z, een aanstormende generatie talenten die weten wie ze zijn, wat ze willen en welke tools ze nodig hebben om dat te bereiken.

Krachtige prestaties
De XPS 13 Plus is de eerste XPS 13 die is ontworpen voor een 12e generatie Intel Core-processor van 28 W (in vergelijking met 15 W bij de vorige generatie), ondersteund door grotere ventilatoren die een 55% betere luchtstroom leveren zonder het geluid of de temperatuur te verhogen. Toonaangevende batterijtechnologie zorgt ervoor dat gebruikers de hele dag zonder onderbreking kunnen werken. Dankzij Express Charge 2.0 wordt de laptop in minder dan een uur tijd tot 80% opgeladen, zodat gebruikers altijd en overal het beste uit hun toestel kunnen halen. Bovendien werd al het overbodige verwijderd en werden de functies gestroomlijnd zodat de XPS 13 Plus een complete ervaring biedt.

Geen afleiding dankzij strak design
XPS 13 Plus is minimalistisch en modern vormgegeven. Het gestroomlijnde toetsenbord, de functierij, het touchpad en de palmsteun zorgen voor een strakke, iconische uitstraling die licht aanvoelt. Geen enkele ruimte werd verspild, waardoor het design een harmonieus en clean oppervlak biedt.

De XPS 13 Plus is verkrijgbaar in tijdloze kleuren, een lichte (Platinum) en donkere (Graphite) met een verbeterde oppervlakte-afwerking die premium en sereen oogt. Dankzij de moderne esthetiek straalt de XPS 13 Plus eenvoud uit.

Het toetsenbord bestaat uit grotere toetskappen (ook bekend als zero-lattice) en is comfortabel, soepel en efficiënt bij elke toetsaanslag. Dankzij een nieuwe aanraakervaring kan de gebruiker eenvoudig schakelen tussen media- en functietoetsen. En over eenvoud gesproken: het traditionele trackpad maakte plaats voor een naadloos glazen touchpad dat haptische reacties geeft op de aanraking.

Verhoogde zintuigen voor verhoogde creativiteit
Zintuigen sturen het creatieve proces en zowel het zicht als het geluid zijn verbeterd in de nieuwe XPS 13 Plus. Het baanbrekende 4-zijdige InfinityEdge-scherm blijft een vrijwel randloze kijkervaring bieden en het aantal lagen van het beeldscherm werd verminderd om de helderheid te verbeteren en het gewicht te reduceren.
En als het aankomt op het creëren van eigen content of het consumeren ervan, zorgt een verbeterd ontwerp met vier luidsprekers voor een breed dynamisch bereik. Twee naar boven gerichte luidsprekers zijn verborgen onder het toetsenbord, terwijl naar beneden gerichte luidsprekers zich op de voet bevinden, wat resulteert in een ongelooflijke ervaring voor muziek, films en vergaderen.

De XPS 13 Plus is in het voorjaar van 2022 wereldwijd verkrijgbaar, met Windows 11 of Ubuntu 20.04 op de Developer Edition. De prijs wordt tegen die tijd bevestigd.

De nieuwe Dell Ultrasharp Monitor: samenwerken wordt een visuele ervaring
Nu de wereld digitaler is dan ooit tevoren, zijn de juiste samenwerkingstools essentieel. Daarom blijft Dell Technologies investeren in het ecosysteem rond de pc. De nieuwe Dell UltraSharp 32 4K Video Conferencing Monitor is uitgerust met toonaangevende UltraSharp Webcam, echo-onderdrukkende microfoons met dubbele array en luidsprekers van 14 W en biedt de best mogelijke samenwerking en visuele ervaring.

Dankzij de baanbrekende IPS Black-technologie en VESA DisplayHDR 400 is content gedetailleerder te bekijken met een 4K-resolutie, contrast en kleur – terwijl ComfortView Plus schadelijk blauw licht vermindert en de kleurnauwkeurigheid behoudt.

De nieuwe UltraSharp is gecertificeerd voor Microsoft Teams en is voorzien van privacy- en productiviteitsfuncties zoals eenvoudig het geluid in- en uitschakelen, de camera in- en uitschakelen met SafeShutter en snel in- en uitloggen.

De esthetiek is strak gehouden zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit, en dankzij de uitgebreide poorten en aansluitingsmogelijkheden wordt de monitor omgetoverd tot een productiviteitshub.

Dell UltraSharp 32 4K Video Conferencing Monitor (U3223QZ) is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 29 maart. De prijs wordt tegen die tijd bevestigd.Bronnen: Dell

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.