[CES] GIGABYTE lanceert AMD Radeon RX 6500 XT grafische kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE, een toonaangevende fabrikant van premium gaming-hardware, heeft vandaag nieuwe grafische kaarten aangekondigd die zijn gebouwd op AMD Radeon™ RX 6500 XT GPU’s. De Radeon RX 6500 XT GAMING OC 4G en Radeon RX 6500 XT EAGLE 4G grafische kaarten zijn uitgerust met het WINDFORCE-koelsysteem en ontworpen om geweldige spelprestaties te leveren met opmerkelijke efficiëntie. Baan je een weg naar morgen, duik in 1080p gaming en geniet van levendige virtuele werelden en verheven ervaringen met de kracht van de volgende generatie graphics.

Aangedreven door de baanbrekende AMD RDNA™ 2-gamingarchitectuur, zijn de nieuwe grafische kaarten ontworpen om ongelooflijke 1080p-game-ervaringen voor populaire AAA- en esports-titels toegankelijk te maken voor meer gamers. Ze bieden hoge bandbreedte, lage latentie AMD Infinity Cache™ en supersnel 4GB GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft Windows 11 en Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD Smart Access Memory™-technologie, AMD FidelityFX™ Super Resolution-opschalingstechnologie en andere geavanceerde functies die visueel verbluffende game-ervaringen met een hoge verversingssnelheid bieden.

De Radeon RX 6500 XT GAMING OC 4G grafische kaart is voorzien van het WINDFORCE-koelsysteem, schermkoeling en een beschermende achterplaat, waardoor het de beste keuze is voor prestatiegerichte gamers. De Radeon RX 6500 XT EAGLE 4G grafische kaart is ook voorzien van het WINDFORCE-koelsysteem, waardoor het de beste keuze is voor diegenen die een uniek ontwerp wensen, met behoud van zowel efficiëntie als duurzaamheid.

GAMING OC
Het GIGABYTE WINDFORCE 3X-koelsysteem beschikt over drie unieke bladventilatoren met afwisselend draaiende, composiet koperen heatpipes in direct contact met de GPU, 3D actieve ventilatoren en schermkoeling die samenwerken om een ​​efficiënte warmteafvoer te bieden. De middelste ventilator draait achteruit om de luchtstroom te optimaliseren voor warmteafvoer, waardoor efficiëntere prestaties mogelijk zijn. Deze koeltechnologieën houden de temperatuur van de grafische kaart te allen tijde laag, wat resulteert in hogere en stabielere prestaties.

WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer kan verlengen, wat bijna de levensduur van het dubbele kogellager oplevert en tegelijkertijd een stille werking biedt. De beschermende achterplaat versterkt niet alleen de algehele structuur van de grafische kaart, maar voorkomt ook dat de printplaat buigt of beschadigd raakt. Met ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten en geavanceerde koeltechnologie is het GAMING OC-model de beste keuze voor prestatiegerichte gamers.

EAGLE
De Radeon RX 6500 XT EAGLE 4G grafische kaart beschikt ook over de WINDFORCE-koeltechnologie, composiet koperen heat-pipe en koperen plaat, 3D actieve ventilatoren en grafeen nano-smeermiddel, voor optimale warmteafvoer en gameprestaties. Het ontwerp van de EAGLE grafische kaart is geïnspireerd op sciencefiction met mechanische materialen, een transparante hoes en een helder logo.

GIGABYTE Radeon RX 6500 XT grafische kaarten maken gebruik van een meerfasige voeding, waardoor elke MOSFET wordt beschermd tegen oververhitting en taakverdeling, waardoor de MOSFET bij een lagere temperatuur kan werken. De ULTRA DURABLE gecertificeerde smoorspoelen en condensatoren zorgen voor uitstekende prestaties en een langere levensduur van het systeem.Bronnen: xxx

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.