[CES] GIGABYTE lanceert GeForce RTX 3050 8G grafische kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE, een toonaangevende fabrikant van premium gaming-hardware, heeft vandaag nieuwe GeForce RTX 3050 8G grafische kaarten aangekondigd, aangedreven door Ampere – NVIDIA’s 2e generatie RTX-architectuur. De GeForce RTX 3050 GAMING OC 8G, GeForce RTX 3050 EAGLE OC 8G en GeForce RTX 3050 EAGLE 8G grafische kaarten zijn ontworpen om de ultieme 1080p game-ervaring te leveren met ray tracing en DLSS-technologie.

De GeForce RTX 3050 brengt de prestaties en efficiëntie van de NVIDIA Ampere-architectuur naar meer gamers dan ooit tevoren en is de eerste 50-klasse desktop-GPU die de nieuwste ray-traced games aanstuurt met meer dan 60 fps. De RTX 3050 is uitgerust met 2e generatie RT-cores voor raytracing en 3e generatie Tensor-cores voor DLSS en AI. Ray tracing is de nieuwe standaard in gaming en de RTX 3050 maakt het toegankelijker dan ooit tevoren.

De nieuwe GAMING OC grafische kaart is voorzien van het WINDFORCE-koelsysteem en RGB Fusion 2.0, waardoor het de beste keuze is voor prestatiegerichte gamers. De EAGLE OC en EAGLE grafische kaarten zijn de beste keuze voor diegenen die een uniek ontwerp wensen, met behoud van zowel efficiëntie als duurzaamheid.

GAMING OC
Het GIGABYTE WINDFORCE 3X-koelsysteem beschikt over drie unieke bladventilatoren met afwisselend draaiende, composiet koperen heatpipes in direct contact met de GPU, 3D actieve ventilatoren en schermkoeling die samenwerken om een ​​efficiënte warmteafvoer te bieden. De middelste ventilator draait achteruit om de luchtstroom te optimaliseren voor warmteafvoer, waardoor efficiëntere prestaties mogelijk zijn. Deze koeltechnologieën houden de temperatuur van de grafische kaart te allen tijde laag, wat resulteert in hogere en stabielere prestaties.

WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer kan verlengen, wat bijna de levensduur van het dubbele kogellager oplevert en tegelijkertijd een stille werking biedt. Met RGB fusion 2.0 kunnen gebruikers de kleur van de lichten en verschillende speciale effecten aanpassen en synchroniseren met andere AORUS-apparaten. De metalen achterplaat versterkt niet alleen de algehele structuur van de grafische kaart, maar voorkomt ook dat de printplaat buigt of beschadigd raakt. Met ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten, geavanceerde koeltechnologie en aangepaste RGB-verlichting, is het GAMING OC-model de beste keuze voor prestatiegerichte gamers.

EAGLE-SERIE
De grafische kaarten van de GeForce RTX 3050 EAGLE-serie zijn ook voorzien van de WINDFORCE-koeltechnologie, een composiet koperen warmtepijp in direct contact met de GPU, 3D actieve ventilatoren, schermkoeling en grafeen nano-smeermiddel, voor optimale warmteafvoer en spelprestaties. De beschermende achterplaat versterkt niet alleen de algehele structuur van de grafische kaart, maar voorkomt ook dat de printplaat buigt of beschadigd raakt. Het ontwerp van de EAGLE grafische kaart is geïnspireerd op sciencefiction met mechanische materialen, een transparante hoes en een helder logo.

GIGABYTE GeForce RTX 3050 8G grafische kaarten maken gebruik van een meerfasige voeding, waardoor elke MOSFET wordt beschermd tegen oververhitting en taakverdeling, waardoor de MOSFET bij een lagere temperatuur kan werken. De ULTRA DURABLE gecertificeerde smoorspoelen en condensatoren zorgen voor uitstekende prestaties en een langere levensduur van het systeem.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments