[CES] HP kondigt OMEN 27″4k-display aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van HP

De OMEN 27u 4K Gaming Monitor debuteert als zowel OMEN’s eerste HDMI 2.1 als eerste next-gen console plug-and-play ready gaming monitor. De 4K-gamingmarkt breidt zich snel uit met een jaarlijkse groei van 257% in de VS, 237% in APJ en 185% in EMEA13. Naar verwachting zal 47% van alle gaming monitoren in 202115 144Hz zijn. Deze monitor voldoet aan de groeiende norm met een verversingssnelheid van 1 ms en biedt tegelijkertijd de schoonheid van 4K UHD-gaming.

Spectaculaire beelden
Vergeet tearing met AMD FreeSync™ Premium Pro-technologie16 die een lage vertraging oplevert met brede adaptieve vernieuwingsfrequentie17. Ga helemaal op in de actie en bekijk levendigere en kleurrijkere gameplay via IPS-oxide paneeltechnologie met VESA DisplayHDR 400, DCI-P3 95%, 450 nits helderheid18, en echte 8-bit kleuren om games te zien zoals ontwikkelaars het bedoeld hebben.

Klaar voor Next-Gen Console
Speel snel veelgeprezen PS5- en Xbox Series X-exclusieve titels op de best uitziende manier met ondersteuning voor 4K19, 120 Hz18, en VESA DisplayHDR 400 door ze simpelweg met een HDMI 2.1-kabel op de monitor aan te sluiten en in te schakelen. De Nintendo Switch wordt eveneens ondersteund met zijn maximaal haalbare specificaties. Snel en eenvoudig gamen op een console wordt verder verbeterd doordat er voor het eerst geïntegreerde luidsprekers naar een OMEN-monitor komen, zodat spelers meteen in de game kunnen duiken.

Speel meer ontspannen
Dit is de eerste monitor van OMEN met een vierzijdig microvezel design, waardoor het scherm een uitstekende totale footprint heeft om de onderdompeling in games te vergroten en perfect is voor meerdere schermopstellingen. De monitor wordt ook geleverd met HP Eye Ease met Eyesafe® certificering18 om vermoeide ogen tijdens het gamen te verminderen.

OMEN diamantvormige ARGB-verlichting aan de achterzijde voegt een spectaculaire ambiance toe aan elke opstelling en wordt geleverd met aanpasbare animaties en thema’s die het hele ecosysteem van de gamer kunnen synchroniseren via OMEN Light Studio.

Prijzen en beschikbaarheid
De OMEN by HP 27u 4K Gaming Monitor is naar verwachting vanaf april verkrijgbaar via HP.com en andere verkooppunten voor een startprijs van € 799,00Bronnen: HP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.