[CES] Intel breidt 12th Gen desktopprocessors uit met 22 nieuwe modellen


Vandaag voegen 22 nieuwe processors zich bij de 12e generatie Intel Core desktopprocessorfamilie, welke variëren van de Intel Core i9 tot Pentium en Celeron. Deze processors (65 watt en 35 watt) leveren schaalbare kracht en prestaties voor gaming, creativiteit en productiviteit.

Omdat het om een flink aantal nieuwe processors gaat zal ik niet elk model los bespreken. Zoals te zien in onderstaande (klikbare en vergrootbare) tabellen variërt het aanbod van een Celeron G6900T met twee cores van $42 USD, tot een Core i9-12900 met 16 cores en een adviesprijs van $489 USD. Belangrijk om te weten is dat alle modellen die eindigen op een F geen ingebouwde grafische kaart hebben.

Zijn er ook nog de T-processors, met een iets lager vermogen. Deze processors zijn iets zuiniger, en daardoor geschikt voor wanneer je een systeem wilt die niet te warm wordt of te veel stroom gebruikt.

Daarnaast introduceerde Intel de nieuwe Intel H610, H670 en B660 chipsets die brede consumentenprocessors zullen ondersteunen. De nieuwe chipsetopties bieden veel van de platformmogelijkheden van de Z-serie, zoals PCIe 4.0-lanes, geïntegreerde Intel® Wi-Fi 6E (Gig+) en Intel® Volume Management Device (VMD), evenals ondersteuning voor overklokken van geheugen en processor.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.