[CES] Intel introduceert nieuwe mobiele Core U- en P-processors


Naast de nieuwe 12e generatie mobiele Alder Lake-H processors heeft Intel ook de Core U- en P-modellen aangekondigd. Deze mobiele CPU’s zullen beschikken over maximaal 14 cores en 20 threads, en worden ondersteund door ingebouwde Intel Iris Xe-graphics. Verder zijn deze processors voorzien van zowel P- als E-cores, waardoor performance of efficiency aangesproken kunnen worden. Waar de P-serie met een maximaal vermogen van 28W bedoelt is voor dunne en lichte systemen met hoge prestaties, is de U-serie met vermogens tussen de 9 en 15W meer bedoeld voor compacte en zuinige devices.

De P-modellen variëren van een Core i3-1220P met 10 cores en 12 threads tot de i7-1280P met 14 cores en 20 threads. Deze processors bieden in turbo met 64W vermogen hogere kloksnelheden, om in een korte tijd aardig wat meer performance te kunnen leveren. Alle modellen staan in onderstaande klikbare tabel:

Alle U-CPU’s zijn als zowel 9W als 15W verkrijgbaar, waar het verschil in het laatste getal van het SKU zit: Eindigt deze op een 0, is het de 9W, eindigt deze op een 5, dan is het de 15W. Deze processors hebben een relatief lage basiskloksnelheid, maar kunnen onder turbo met maximaal vermogen flink omhoog, hierbij zal het vermogen ook (kort) omhoog gaan. Alle modellen staan in onderstaande klikbare tabellen:

In het eerste kwartaal van dit jaar zullen de nieuwe mobiele Core U- en P-processors verkrijgbaar komen in verschillende devices.Bronnen: Intel (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.