[CES] Intel kondigt 12e generatie mobiele Core H-serie processors aan


Intel heeft de nieuwe line-up met 12e generatie Alder Lake processors voor mobiele systemen aangekondigd. Het gaat om de Alder Lake-H processors, welke binnenkort verkrijgbaar zullen komen in diverse mobiele systemen, zoals laptops. Intel brengt een achttal nieuwe modellen uit, welke variëren van de Core i5-12450 met acht cores en 12 threads, tot de i9-12900HK met 14 cores en 20 threads. Specifieke specificaties staan in onderstaande klikbare afbeelding:

Deze nieuwe mobiele processors zullen beschikken over zowel P- (performance) als E- (efficiency) cores, waardoor deze meer geoptimaliseerd gebruikt kunnen worden. Nieuw ten opzichte van de 11e generatie is ondersteuning voor WiFi 6E, Thunderbolt 4 en DDR5-geheugen. Elk van de 12e generatie Core H-CPU’s beschikt over een vermogen tot maximaal 45W.

Ook heeft Intel wat gedeeld over de performance van de nieuwe mobiele processors, althans, voor de krachtigste van de acht: de Core i9-12900HK. In deze afbeelding scoort deze CPU een stuk hoger dan de bestaande Core i9-11980HK en de Ryzen 9 5900HX, wat overigens getest is op 1080P high-setting in combinatie met een RTX 3080.Bronnen: Intel (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.