[CES] MSI onthult nieuwe Gaming en Creator Laptops


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI, de innovatieve computerfabrikant in gaming-, creator- en zakelijke laptops, onthult met trots zijn nieuwe reeks laptops die zijn uitgerust met de nieuwste 12e generatie Intel® H-serie processors. MSI demonstreerde hun vastberadenheid en visie voor het komende tijdperk van de metaverse. De nieuwe laptops met het Meta-ready-logo zijn uitgerust met Intel® CoreTM i7-processors of hoger en NVIDIA GeForce RTX ™ 3070 of hoger, voor iedereen die Metaverse-compatibele prestaties wil ervaren.

NVIDIA GeForce RTX-laptops zijn gebaseerd op de revolutionaire Ampere-architectuur, met 2e generatie RT Cores voor raytracing en 3e generatie Tensor Cores voor DLSS en AI.

De nieuwe GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU brengt het vlaggenschip van de 80 Ti-klasse GPU’s voor het eerst naar laptops. Met 16 GB van het snelste GDDR6-geheugen dat ooit in een laptop is geleverd, levert de RTX 3080 Ti hogere prestaties dan de desktop TITAN RTX. De nieuwe GeForce RTX 3070 Ti is tot 70% sneller dan RTX 2070 SUPER-laptops en kan 100 frames per seconde leveren bij een resolutie van 1440p.

Bovendien verbetert de nieuwe 4e generatie Max-Q-technologieën, met CPU Optimizer, Rapid Core Scaling en Battery Boost 2.0, de efficiëntie, prestaties en levensduur van de batterij verder.

De nieuwe line-up voor gaming-laptops biedt een aanzienlijke prestatieverbetering ten opzichte van eerdere modellen, waaronder een toename van de CPU-prestaties tot 30% ~ 45%. MSI voegde ook innovaties toe op het gebied van thermische oplossingen: de Phase Change Liquid Metal Pad. De MSI-exclusieve koeling helpt de kracht van de nieuwe 12e generatie Intel-processors volledig vrij te maken. Het biedt een oplossing die even efficiënt is als vloeibaar metaal, maar veiliger en betrouwbaarder.

De Creator-serie van MSI is nu een grotere familie met panelen tot 17 inch. De algehele CPU-prestaties zijn met 45% verbeterd met de nieuwe Vapor Chamber Cooler, en MSI heeft functies toegevoegd voor makers van inhoud, zoals aanraakondersteuning voor MSI Pen, door Calman geverifieerd True Pixel Display en samenwerking met DTS voor een rijke, meeslepende surround sound-ervaring.

Strak & Verfijnd – GS77/66 Stealth
De bekroonde Stealth GS-serie zijn de lichtgewicht, krachtige laptops voor gaming en professioneel gebruik. De GS77 wordt geleverd met een nieuwe ‘core black’-kleur en een duurzamer scharnier. Met minder dan 21 mm voor de Z-hoogte slaagde MSI erin om het touchpad en de keycap te vergroten voor een nauwkeurige en comfortabele typervaring. Het is ook uitgerust met zes luidsprekers voor heldere hoge tonen en krachtige bas. Zakelijke gamers zullen profiteren van de webcamvergrendelingsschakelaar en ondersteuning voor maximaal 100 W PD-opladen voor betere beveiliging en mobiliteit.

Ultiem Powerhouse – Raider GE76/66
De MSI Raider GE-serie is de echte blikvanger, met behoud van de panoramische aurora-verlichting die een verleidelijke sci-fi-sfeer creëert. De uitvoering is nog verbazingwekkender; met het innovatieve thermische ontwerp van MSI kunnen de prestaties van de Raider GE-serie oplopen tot in totaal 220W met GeForce RTX 3080 Ti via MSI OverBoost. De Phase Change Liquid Metal Pad verhoogt de prestaties met 10% extra, en met schermen tot 4K met de ondersteuning van de discrete grafische modus, zullen gamers een snelle en soepele ervaring hebben met de MSI Raider Series.

Geboren om te Presteren – Vector GP76/66
De Vector GP-serie werd geboren met een nieuw concept; de naam “Vector” vertegenwoordigt de verwachting van MSI dat de GP-serie alle kracht zal hebben die nodig is om vooruit te komen met een bevredigende ervaring in gaming, engineering of wetenschappelijk computergebruik. Met Cooler Boost 5-technologie kunnen de prestaties van de Vector oplopen tot 210 W via MSI OverBoost.

Rainbow Six Extraction Edition – Crosshair 15
De Crosshair GL-serie is een samenwerking tussen MSI en Ubisoft. De serie heeft een futuristisch ontwerp met exclusieve sci-fi-elementen die zijn geïnspireerd op het gevoel en de sfeer van gameplay, en is uitgerust met Intel® CoreTM i9-processors en Cooler Boost 5-technologie. De grafische prestaties zijn van een maximaal niveau, waardoor de Crosshair-serie zich onderscheidt van de concurrentie. Crosshair GL Series is er in drie varianten: Crosshair 15, Crosshair 17 en ook de limited edition Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition die wordt geleverd met een exclusief bundelpakket.

Pulserende Kracht – Pulse GL76/66
De MSI Pulse GL76/66 behoudt de ontwerpkenmerken van Maarten Verhoeven samen met de titanium power-armor geïnspireerd op Pulse-energie voor het Dragon Army om de behendigheid en flexibiliteit te verbeteren. Cooler Boost 5 verhoogt de luchtstroom met 15%, zelfs met een vermindering van 33% van de wanddikte.

Verbeter je Spel – Sword 17/15, Katana GF76/66
De MSI Sword-serie heeft een nieuw ridderbeeld met magische onsterfelijke kracht – “Dragon Power” – die een betoverd overwinningszwaard hanteert. Dit ridderpersonage is gemaakt door Justin Goby Fields, een beroemde conceptartiest uit de Verenigde Staten. Zowel de Sword- als de Katana-serie zijn bedoeld om gamers te helpen slagen met een comfortabele toetsindruk van 1,7 mm en Cooler Boost 5.

Creator Z17, Creator Z16P en Creator Z16
De Creator Z17 is ’s werelds eerste 17-inch laptop die penaanraking ondersteunt, en heeft een schermverhouding van 16:10 met een dunne rand en True Color-technologie om de perfecte metgezel te zijn voor makers om meer te bereiken. De Creator Z16P heeft een extra prestatieverbetering van 20% met Vapor Chamber Cooler, die 76% meer koeloppervlak genereert, 65% meer luchtstroom en de oppervlaktetemperatuur met 2 °C (3,6 °F) verlaagt. Met concurrerende prestaties en een CNC-gefreesd aluminium chassis, zijn de laptops van de Creator Z-serie NVIDIA Studio-laptops – speciaal gebouwd voor makers, nieuwsgierige professionals of consumenten die genieten van hoogwaardige, premium producten.

De Creator M16 is een meer draagbare en stijlvolle keuze voor studenten of makers die behoefte hebben aan krachtige prestaties. Het beschikt over een QHD+ True Pixel-display dat plat ligt op 180° en een ultralicht, slank aluminium chassis.

MSI innoveert niet alleen met zijn hardware, maar ook met de MSI Center-software met als doel de slimste laptops ooit te maken.

MSI Smart Auto schakelt automatisch de geschikte modi, afhankelijk van uw gebruik, terwijl Ambient Silent AI het omgevingsgeluidsniveau (dB) detecteert om de ventilatorsnelheid aan te passen, waardoor u betere prestaties krijgt met een relatief stille ventilator.

MSI’s nieuwe Gaming en Content Creation-serie bieden aanhoudend krachtige prestaties, innovatieve thermische oplossingen en een hele reeks nieuwe functies, met MSI’s kenmerkende esthetische touch.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.