[CES] Razer werkt aan modulair gamingbureau en vibrerende bureaustoel


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Razer

Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, presenteert zijn visie op de toekomst van gaming en pc-gebruik met Project Sophia, het eerste concept voor een modulair gaming-bureau, en de Enki Pro HyperSense, een gaming-stoel met ingebouwde haptische technologie van D-BOX. Beide producten zijn ontwikkeld door Razers R&D-afdeling en introduceren nieuwe innovatieve technologieën om elke thuisopstelling te verbeteren.

Nu thuiswerken meer dan ooit de norm is, vinden veel mensen het een uitdaging om hun set-up zo in te richten dat hij geschikt is voor de diverse gebruiksdoeleinden gedurende de dag. Of het nu gaat om kantoorwerk, gaming, streaming of content creatie, elke situatie vraagt om zijn eigen randapparatuur en accessoires.

Project Sophia heeft een modulair ontwerp dat gebruikers in staat stelt hun werkruimte snel aan te passen aan de taken die ze moeten uitvoeren – of ze nu e-mails en Word-documenten moeten verwerken voor hun werk, vijanden moeten neerschieten tijdens het gamen, of de interactie aangaan met kijkers op Twitch – het is een naadloze oplossing voor al deze situaties.

Volledig modulair. Volledig te personaliseren.
Het centrale onderdeel van Project Sophia is een aanpasbaar bureau dat tot 13 aparte modules kan ondersteunen. Hierdoor kan elk gedeelte worden ingericht met een reeks taakgerichte componenten, zoals een secundair scherm, tools voor systeembewaking, hotkey-panelen, een grafisch tableau, audio mixers, of zelfs externe opnamekaarten, zodat de set-up van de gebruiker in luttele seconden aan de specifieke situatie kan worden aangepast.

De kracht van een desktop, in het bureau.
Aan de basis van Project Sophia ligt een aangepaste printplaat met geavanceerde componenten, waaronder de nieuwste Intel-processor en NVIDIA GPU voor de meest intensieve taken. Om de ruimte op het bureau te maximaliseren, is alles ondergebracht in een slanke behuizing die magnetisch vastklikt onder het glazen tafelblad. Deze kan eenvoudig worden losgemaakt om nieuwe upgrades te installeren, zodat de gebruiker snel het systeem kan aanpassen.

De modules zijn ontworpen voor alle soorten gebruikers, waarbij ontwerpers bijvoorbeeld touchscreen digitizers, tablets en creatieve invoerapparaten kunnen toevoegen om sneltoetsen en macro’s te stroomlijnen. Gamers kunnen zich daarentegen richten op modules voor hoogwaardige audio en sterke visuele prestaties door een THX Surround Sound-systeem en een monitor met hoge verversingssnelheid toe te voegen. Streamers kunnen Project Sophia omtoveren tot een volledige streamer-opstelling, compleet met camera, microfoon en streambesturing. En wie op zoek is naar een efficiëntere werkomgeving kan effectief en comfortabel multitasken met een hotkey-module, draadloze oplader en kopjeswarmer.

Voor meer immersie en personalisatie, is het bureau bekleed met LED’s die kunnen worden gesynchroniseerd met het Razer Chroma RGB-ecosysteem. Daarnaast wordt het geleverd met een OLED-scherm dat is voorzien van zelfverlichte pixels en de nieuwste technologieën om een helderder, scherper beeld te garanderen voor de ultieme kijkervaring (verkrijgbaar in 65″).

Vanwege het aanpasbare en veelzijdige ontwerp is Project Sophia in staat om de optimale configuratie te bieden voor gamen, creëren, streamen en werken, waarbij vele traditionele setups worden gecombineerd in één enkele desktop.

Comfortabel meegezogen worden in de game.
Razer lanceert ook de Enki Pro HyperSense, een geavanceerde gaming-stoel met haptische technologie, die de game-ervaring van gebruikers een nieuwe dimensie geeft. De Enki Pro HyperSense is gebaseerd op het populaire ontwerp van de Enki Pro-stoel en beschikt over haptische feedback die samen met D-BOX is ontwikkeld om authentieke, natuurgetrouwe feedback te geven tijdens het gamen. Daarnaast is de stoel voorzien van een Chroma RGB-hoofdsteun waarmee gebruikers hun stoel tijdens het gebruik kunnen personaliseren.

Er is native ondersteuning voor meer dan 2.200 games, films en muziektitels, waaronder games als F1 2021, Forza Horizon 5 en Assassin’s Creed Valhalla. Gamers zullen niet alleen elke bocht op het circuit voelen, maar ook volledig opgaan in hun game-omgeving dankzij de fysieke trillingen die worden geleverd door de Enki Pro HyperSense. Zelfs games die niet rechtstreeks door de software worden ondersteund, kunnen nog steeds worden beleefd met haptische feedback via Direct Input Haptics, waarbij de controller, het toetsenbord en de muis fysieke feedback genereren wanneer ze worden gebruikt.

De haptische feedback blijft niet beperkt tot games, want ook mediaconsumptie profiteert hiervan. Veel van de populairste streamingplatforms worden automatisch ondersteund. Kijkers en luisteraars zullen genieten van meer diepte omdat muziek, geluidseffecten en soundtracks zowel gevoeld als gehoord kunnen worden.

De Enki Pro HyperSense wordt aangedreven door een geavanceerde haptische motor die is ontwikkeld om een scala aan trillingen, aanrakingen en bewegingen te simuleren. Met 65.000 haptische variaties heeft het de tactiele feedback van +/- 1 G-kracht en kan de stoel 1,5 inch verticaal en achterwaarts kantelen. Real-time synchronisatie zorgt ervoor dat alle feedback onmiddellijk wordt geleverd, met een reactiesnelheid van maximaal 5 ms.

De Enki Pro HyperSense heeft ook de eigenschappen die de vorige modellen van de Enki gaming-stoel zo populair maakten. Dankzij een 22″ brede zitbasis, schouderbogen van 100 graden en een ingebouwde lendensteun optimaliseert de stoel het contact met het lichaam. Dit zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en een ideale basis voor een allesomvattende HyperSense-integratie. Het resultaat is een stoel die haptische feedback combineert met comfort, voor een zeer meeslepende, next-level gaming-ervaring.

Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën voegen zowel Project Sophia als de Enki Pro HyperSense een nieuwe dimensie toe aan elke gaming- en werkruimte, en bieden ze een blik in de toekomst van de moderne thuisopstelling. Project Sophia en de Enki Pro HyperSense maken deel uit van de voortdurende uitbreiding van het Razer-ecosysteem. Hiertoe behoort ook het onlangs geïntroduceerde Razer Chroma Smart Home Program.Bronnen: Razer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.