Cherry DW 9000 Slim review


Hoewel je ons vooral naar chique mechanische borden ziet kijken is dat natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, en blijft er een grote vraag naar meer betaalbare toetsenbord plus muis setjes, zeker als gamen geen prioriteit heeft en je liever iets koopt dat er minder flashy uit ziet.

Helaas is het 50 euro prijspunt door de meeste fabrikanten redelijk verlaten, en adviseren we vaak de Logitech MK540 uit pure armoede: niet dat die set zo briljant is, maar omdat het niet verkeerd is en de rest rond die prijs om te huilen is. Aan de andere kant kennen we zeker echt goede setjes, maar dan ben je voor een muis en toetsenbord al snel richting de 150 euro kwijt. En wat als je wél iets beters wilt dan de typische plastic ellende , maar niet de hoofdprijs wil betalen? Daar zegt Cherry de DW 9000 Slim voor te hebben. Een draadloze toetsenbord en muis kit met een prijs van ca 90 euro, en die af en toe rond de 70 euro te vinden was. Is dit de gulden middenweg?

Dit is een verkorte review. Heb je feedback op dit nieuwe format, dan horen we graag van je. Bijvoorbeeld via Discord of Twitter.


Eigenlijk kunnen we het heel simpel maken: Wat verwacht je van een desktop set met een prijs iets boven het instapsegment? Om te beginnen het toetsenbord: degelijke bouwkwaliteit toch minimaal? Check. Chic en minimalistisch design? Check, mits je de rosé details geen bezwaar of iets te vrouwelijks vindt. Een lichte, toegankelijke switch waar iedereen makkelijk mee aan de slag kan? Check. Dit is in elk opzicht een mooie upgrade boven iets als een toch net wat plastic MK540, en gewoon een harstikke fijn all-round toetsenbord.De muis is wel wat gewoontjes. Net als menig muis in een desktop set is hij wat aan de kleine kant, zijn de switches (vooral aan de zijkant) wat zacht. De bouwkwaliteit is wel prima, en het design is ook wat chiquer dan de gemiddelde plastic-fantastic instapper, maar het is lastig om er heel warm van te worden. Het is het soort muis wat een typische pc-casual die vooral wat browst en mails stuurt prima zal vinden, maar een ervaren gamer of iemand die dagelijks 8 uur per dag serieus aan het werk gaat met productivity apps profiteert toch echt van iets met wat meer ergonomie en snelheid. Beter dan wat je in een 50 euro setje gaat vinden, maar verwacht geen high-end muis.

Wel positief is dat je zowel een bluetooth als een RF feature hebt via de USB dongle die ook onderin past. Vooral fijn voor laptop gebruikers die hun USB poort graag willen besparen.De DW9000 Slim van Cherry speelt zijn rol dus prima: hij is duidelijk beter gebouwd en luxer in gebruik dan een 55 a 60 euro MK540, en dat je daar wat meer voor betaalt is dan ook logisch, en aan de andere kant is hij duidelijk minder luxe (en ook goedkoper) dan wat je kwijt bent als je een top-klasse muis en toetsenbord uitzoekt. Dat het toetsenbord wat beter voelt dan de muis is wel belangrijk om te weten, maar dat is opvallend genoeg van toepassing op elk desktop setje dat we ooit hebben gezien.

Kortom, prima als je op zoek bent naar een setje in dit segment, en zeker als je het design en de kleurstelling wel weet te waarderen.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.