Cherry MC 9620 FPS Review

“OK Boomer.”


We zijn hier normaliter best fan van Cherry. Ze maken al jaren de switches die wij het liefst in onze toetsenborden zien, ze maken leuke toetsenbord an sich, en ze hebben ook nog eens leuke oplossingen voor op kantoor.

Maar elk bedrijf heeft betere en mindere producten. En elk bedrijf slaat ook wel eens de plank echt mis. En de Cherry MC 9620 FPS is een prachtig voorbeeld van dat laatste. Laten we maar snel kijken wat deze ca 50 euro kostende muis je brengt, en waarom wij denken dat je dat maar beter in iets anders kan stoppen.


Er is een duidelijke trend in FPS muizen gaande. Ze worden kleiner, lichter, voorzien van flexibele kabels en extra gladde gliders. Die objectief uitstekende trend speelt nu een jaartje of twee, en we hebben de voordelen duidelijk ervaren: je bent sneller, nauwkeuriger, en je kan langer doorgaan zonder dat je het aan je handen of polsen merkt.Deze muis gaat echter volledig terug in de tijd. Vergeleken met de moderne gaming muis is het een banksteen, en Cherry geeft je daar nog de mogelijkheid bij wat gewichtjes toe te voegen. Er is geinvesteerd in een verstelbare palm rest, een relatief log scroll wiel, en met 128 bij 69 bij 40mm is het een flinke hand vol waar een pure FPS muis beter iets kleiner is; dit is een palm grip muis voor een middelgrote hand. En de kabel is ouderwets stug, en de positie iets aan de zijkant zorgt voor een iets merkbare drag.

An sich is er niet veel mis met de sensor of de switches. En zelfs het design kan je wellicht nog best leuk vinden, zeker met dat Cherry-logo projectortje onderop. Enkel jammer dat je die enkel in het pikdonker ziet, of op een licht oppervlak; op een zwarte muismat zie je hem zelden.De vorm is grotendeels subjectief, maar op één of andere manier krijg ik deze muis niet lekker in de hand. En jullie weten dat ik echt de vervelendste niet ben met muis vormen in reviews. Klein of groot, symmetrisch of ergonomisch, normaliter kan ik er wel mee overweg. Maar de Cherry heeft een aparte bump voor je palm, oplopende randen dat wat oncomfortabel voelt wanneer je vingers eroverheen hangen, en een sniper knop die voor een low sense gamer met actief liften wat in de weg zit.


Conclusie


Zelfs als ik de subjectieve elementen zoals de vorm even laat voor wat het is vind ik de MC 9620 FPS een lastig verhaal. Als ik het concept “FPS” even los laat en uitga van iemand die liever iets groters of zwaarders wil denk ik dat er tal van betere, logischere muizen zijn om naar te kijken; enkel het feit dat de sensor en de switches objectief OK zijn is vandaag de dag simpelweg niet genoeg.

En als de FPS muis zoals Cherry hem zelf positioneert? Te groot, te zwaar, een aparte focus op features waar serieuze FPS gamers al jaren niet meer naar kijken (gewichtjes?) en juist weer de afwezigheid van features waar al twee jaar volop aandacht voor is? Dit voelt alsof iemand met zero interesse in FPS games ook maar een FPS muist moest maken omdat het “hot” is, en dat werkt natuurlijk voor geen meter. Sorry Cherry, maar dit is niet goed genoeg, en dit doet geen eer aan de kwaliteit (en de begrijpelijke positie) van de producten die we normaliter van jullie zien.

Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.