Computex 2024 – DeepCool


Ook dit jaar was DeepCool weer van de partij op Computex. We kennen het merk primair van kasten en koelers die vooral veel waarde voor het geld willen bieden en de aankomende line-up lijkt daar niet van af te wijken. We maakten een kort overzicht van wat ze lieten zien.


Betaalbaar maar toch een beetje Custom


Op gebied van behuizingen stonden er geen enorm grote verrassingen uitgestald. Een aantal modellen krijgen refreshes met de juiste gaten voor back connect moederborden, plus we zagen een paar van de CES aankondigingen die rond deze tijd een beetje naar de Nederlandse markt komen. Waaronder de leuke, kleine CH160 met handvat bovenop. Wel erg leuk is dat het design met de kleine gaatjes in tal van kasten terugkomt, waarvoor ze dan met simpele rubbertjes de mogelijkheid geven om je kast toch een beetje anders dan anders te maken. Het is een simpele oplossing maar wel één die werkt en ook de hoofdprijs niet hoeft te kosten. Daarbij is het in tegenstelling tot iets als airbrushen makkelijk om een keer iets anders van je PC te maken.


Veel Koelers


Op koeler vlak bouwt DeepCool verder aan het concept van displays op je luchtkoelers. Een aantal bestaande modellen hadden al een eenvoudige temperatuurdisplay, maar de nieuwe modellen lijken heel wat meer aan systeeminformatie te geven. Denk aan je CPU load, het stroomverbruik en de frequentie. Dit concept verwachten we terug te zien in de hele range, van de Assassin topmodellen tot de wat compactere, goedkopere units.
En geen paniek, compacte koelers zonder flashy extra’s komen er ook gewoon aan.


De waterkoelers volgen eigenlijk dezelfde trend. Ook hier verwachten ze door te pakken op de Mystique lijn met meer display opties. De volwaardige displays zijn aantrekkelijk maar kosten wel iets meer, al is DeepCool op dat vlak echt veel goedkoper dan Corsair of NZXT, maar er komen ook nog wat lager gepositioneerde modellen aan voor wie de Mystique nog te duur is. Denk aan opties met een eenvoudiger dot matrix systeem, past overigens leuk bij de gaatjes op de kasten zelf. Als ze de prijzen hiervan strak weten te houden terwijl de prestaties gelijk blijven, de Mystique was tenslotte een chart topper, dan zien we hier zeker kansen voor ze.
En bij koelers horen uiteraard fans. Wederom geen enorme verrassingen, maar wel fijn te weten dat ze er voor willen blijven zorgen dat je een ruim aanbod aan fans hebt die perfect bij de kasten en koelers passen om je build netjes en uniform in te vullen.Meer Techtesters? Je vindt ons op:
Techtesters YouTube
Techtesters Patreon
Techtesters op Instagram
Nada op Twitter
Stephan op Twitter


Onze product links (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.