Net als enkele andere fabrikanten was de Computex booth van Aerocool eigenlijk ook een onverwacht zijspoor. De Taiwanees die normaliter bekend staat om (toch wel ietwat opvallende) behuizingen legde de focus geheel op randapparatuur: Muizen, toetsenborden, en headsets. De recente behuizingen stonden er wel, maar de randapparatuur was dusdanig dominant aanwezig dat ik in mijn zoektocht naar de hun booth (ik had een afspraakje gemaakt) er zo voorbij liep. Naast dat ik zocht naar een berg behuizingen, wordt de randapparatuur ook nog eens met een ander submerk op de markt gezet; namelijk Thunder en Mars Gaming, dus zo gek was dat voorval niet.

Als je randapparatuur gaat maken is de stap naar mechanische bordjes natuurlijk vanzelfsprekend. Toch zijn de Thunder-branded mechanische bordjes opvallend in de zin dat ze juist niet overdreven opvallend zijn. Waar Aerocool behuizingen vaak in het oog springen met een hoop flashy elementen, waren deze bordjes juist bijzonder bescheiden. Vrij strak zwart, aluminium backplateje, het mag er van mij zeker zijn.Aerocool staat ook bekend als fabrikant die het goedkopere segment niet in de steek laat, dus ook voor de mensen (gamers?) met een strakker budget was wat uitgestald. Zo komen er bijvoorbeeld strakke toetsenbordjes met opstaande toetsen, maar om ze betaalbaar te maken hebben ze in tegenstelling tot mechanische alternatieven ‘gewoon’ membraanswitches. Het witte model met de eenvoudige RGB LED aan de zijkant mag er zeker zijn, en uit mijn hoofd moet deze een tientje of 5 gaan kosten.En Aerocool zou Aerocool niet zijn als er ook een stevig aanbod zou komen van apparatuur in opvallende kleurtjes, een beetje trouw blijven aan de reputatie natuurlijk! Zeker die Thunder setjes in Groen/Oranje die meer in het ‘betaalbare game gear’ segment gaan komen, zien er toch leuk uit.
Geen behuizingen? Nop, enkel als demosystemen opvallend genoeg. Echter heeft Aerocool de laatste maanden aardig wat nieuws al uitgebracht, dus hoewel dat op Computex niet het geval leek is het zeker niet zo dat ze geheel overstag gaan. Anyhow, verwacht in de loop van dit jaar wat aandacht aan deze producten wanneer ze retail-ready zijn.

Overzicht van alle Aerocool reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.