AORUS lanceert de nieuwe Z790 AORUS XTREME


Dit artikel is gebaseerd op een Persbericht van AORUS

Z790 AORUS XTREME


Uitgerust met een Intel Socket LGA 1700 kan je dit moederbord gebruiken met de 13e en 12e generatie processoren. Het moederbord ondersteunt Dual Channel DDR5 met 4 SMD DIMMs en XMP 3.0 geheugenmodule, waardoor het geheugen optimaal kan worden benut. Voor opslag van de volgende generatie zijn er 1 PCIe 5.0 x4 en 4*PCIe 4.0 x4 M.2-slots beschikbaar. De Fins-Array III en M.2 Thermal Guard Xtreme II zorgen voor een stabiele VRM-voeding en uitstekende prestaties van 25110 PCIe 5.0 M.2 SSD.

Met EZ-Latch Plus zijn de SMD PCIe 5.0 x16 Slot en M.2-connectoren snel en gemakkelijk te gebruiken met een schroefloos ontwerp. Het moederbord biedt Hi-Fi-audio met DTS:X® Ultra, inclusief ALC1220 CODEC en achterste ESS SABRE Hi-Fi 9118 DAC, en wordt geleverd met een Front ESSential USB DAC.

Voor snelle netwerken zijn er AQUANTIA® 10GbE LAN en Intel® Wi-Fi 6E 802.11ax met DCT. Met Intel® Thunderbolt 4 aan boord is er uitgebreide connectiviteit beschikbaar.

Het moederbord heeft ook Smart Fan 6 met meerdere temperatuursensoren, hybride fan headers met FAN STOP en geluidsdetectie voor optimale koeling en geluidsbeheer.

Op het moederbord bevindt zich ook een gloednieuw volledig kleuren 2,8″ LCD-scherm dat realtime systeeminformatie met verlichtingspatronen van het AORUS-logo toont.Bronnen:GIGABYTE/AORUS

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?