Ook ASRock had een aardige aanwezigheid op Computex. Een redelijk grote en ruim opgezette stand, iets wat wellicht onderschat wordt soms maar wel als basis dient waar je normaal en comfortabel een gesprek kan voeren. Inhoudelijk waren er een aantal nieuwe aankondigingen, al bleef het voor een primair componentenliefhebber een beetje jammer dat ze (net als hun concurrentjes) eigenlijk niets konden (mochten?) loslaten over Skylake. Hoewel de details dus achterwege bleven hingen de nieuwe generatie moederborden wel op de muur om een beetje naar te kijken. Zoals we van ASRock kennen veel geheel zwarte moederborden, enkele met blauwe details, en ook gouden/koperkleurige varianten waren aanwezig. Wel was hier en daar duidelijk dat de Type-C connector voor USB in een flink aantal borden zal zitten.

Ook compacte systemen is een focus bij ASrock. De inmiddels iets oudere en erg opvallende M8 (Mooi ding dat overigens) lag uiteraard goed in het zicht, maar ASRock liet ook zien dat ze kleiner kunnen denken: Ze komen o.a. met NUC-achtige mini PC’tjes in eenvoudige en juist onopvallende behuizingen.Juist wel opvallend was de introductie van ASRock Gaming als een sub-merk, het was mij niet helemaal duidelijk wat ze precies wel en niet gaan maken, maar de aanwezigheid van nieuwe ASRock Gaming branded muismatten maakt het aannemelijk dat randapparatuur op termijn zal volgen. Minstens even opvallend was de aankondiging van een ASRock Router, waarbij vooral het design en de knalrode verflaag aandacht trokken, maar ook het feit dat er een Chromecast-achtige stick in zat verwerkt was een onverwachte zet van de fabrikant die toch vooral bekend staat om moederborden, barebones, en server- en industrieoplossingen.
Die server- en industriehoek leek overigens ook aardig wat focus op te liggen, echter had ik niet gek veel tijd bij ASRock. Geen geplande meeting, maar een snel bezoekje alvorens ik naar een afspraak moest zorgde dat ik die andere zaken van ASRock niet verder heb kunnen bekijken. Wel zag ik nog kans om een paar foto’tjes te maken, want ook ASRock had een aantal leuke systemen staan (Oftewel, sorry dat ik niet meer heb, maar hier zijn wat plaatjes). Blikvanger was uiteraard de In Win S-Frame (Echt ongelofelijk hoe veel In Win geweld bij de verschillende booths was te vinden overigens) met een Geel-Gouden X99 opstelling met een flinke dosis waterkoeling.
Overzicht van onze ASRock reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.