ASUS kondigt ECO-friendly producten aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

Asus is ook zeker te vinden op Computex en ze hebben hier iets nieuws geïntroduceerd genaamd ASUS Carbon Partner Services, wat dit inhoudt leggen we uit in dit bericht.

Om koolstof uitstoot te verminderen heeft ASUS deze productenlijn opgezet. Zo zijn werelds eerste koolstof-neutrale geverifieerde business laptops uitgebracht genaamd: ASUS ExpertBook B9 en de Award winning ExpertBook B9 OLED. De B9 OLED is de lichtste 14 inch business laptop van de wereld, met een gewicht van 990 gram en een dun profiel van 15mm is de laptop makkelijk overal mee naar toe te nemen. Ook is deze laptop uitgerust met de nieuwste Intel 13th gen met vPro-ondersteuning.

Ook introduceerde ze de nieuwe eco-friendly desktop computers, ExoertCenter D9-series (D900MDR en de D900SDR) De D900SDR of ook wel de ExpertCenter D9 SFF genoemd is de iets kleinere variant met een behuizing van 9L en de grotere variant D900MDR ook wel ExpertCenter D9 Mini Tower genoemd heeft een behuizing van 15L, aanzienlijk groter dus. Deze desktops zijn uitgerust met de 12th gen Intel vPro CPU’s en zijn beschikbaar tot 128 GB ram geheugen en tot 4 TB HDD + 2 TB SSD en eventueel ook nog uit te breiden met een videokaart tot de RTX 3060.

Bij deze kan je dus zien dat ASUS bezig is met veel producten te produceren die duurzaam zijn, vooral gericht op de zakelijke kant, zodat bedrijven hun eigen koolstof ook kunnen verlagen door het te gebruiken van deze producten. Zo is ASUS gebruik gaan maken van Thixomolding, dit is een fabricage technology dat zorgt voor 29% minder afval en fabricage tijd ook nog eens versneld tot wel 75%. Zo is de Expertbook B9 OLED gemaakt van 70% procent gerecycled metaal en wordt de laptop verpakt in materiaal die gecertificeerd is door de FSC.Bronnen: ASUS

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?