COMPUTEX: ASUS kondigt nieuwe innovaties aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft zijn nieuwste innovaties en aankomende ontwerpen aangekondigd die getoond zullen worden op Computex 2024, waaronder AI-PC’s, prototype moederborden van AMD en Intel, en nieuwe CPU-koelers.

ASUS introduceert AI-PC’s die gebruikers in staat stellen AI-tools lokaal te draaien. NVIDIA’s 40-serie GeForce RTX GPU’s en AMD’s 6000- en 7000-serie Radeon RX GPU’s ondersteunen AI. ASUS’ Z790-moederborden, zoals de ROG Maximus Z790 Dark Hero, zijn uitgerust met geavanceerde AI-functies zoals AI-overklokken en AI-koeling, wat zorgt voor optimale prestaties en eenvoudige setup.

De ASUS AI BuildNavigator, een AI-gestuurde tool die gebruikers stap voor stap begeleidt bij het bouwen van hun pc. Deze tool helpt bij het selecteren van onderdelen, controleert de compatibiliteit en leidt gebruikers door het bouwproces.

ASUS toont het next-gen ROG Maximus Hero BTF-moederbord voor Intel-processors, inclusief de Arrow Lake-familie. De BTF-ontwerpen verbergen aansluitingen voor een opgeruimd uiterlijk. Ook wordt het X870-moederbord getoond, klaar voor AMD Ryzen-processors, met ondersteuning voor CPU- en geheugen-overklokken, PCIe 5.0, multi-GPU setups, en ultrasnelle connectiviteit.

ASUS ondersteunt de nieuwe generatie compressie-geheugenmodules (CAMM2), ontwikkeld door Kingston Technology en G.Skill. Deze modules bieden dual-channel prestaties en hoge capaciteit, ideaal voor zowel laptops als desktop-pc’s.

ASUS introduceert het BTF (Back-To-the-Future) concept, waarbij aansluitingen verborgen zijn. Getoond wordt de ROG Z22 ITX-behuizing en de FF04 Pro MOD, een aangepaste pc met een geïntegreerde waterkoelingsunit. Deze ontwerpen bieden verbeterde koeling en een strak uiterlijk.

ASUS promoot compacte pc-bouw met SFF-Ready Enthusiast GeForce-kaarten. Op Computex worden twee SFF-builds getoond: een met de ASUS Prime GeForce RTX 4070 SUPER in de Prime AP201-behuizing en een Mini-ITX build met de ProArt GeForce RTX 4080 SUPER. Deze builds bieden uitstekende prestaties en geoptimaliseerde koeling in compacte formaten.Bronnen: ASUS

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?