COMPUTEX: ASUS ROG kondigt de nieuwe ROG MATRIX 4090 aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

Vandaag heeft ASUS Republic of Gamers (ROG) de ROG Matrix GeForce RTX™ 4090 aangekondigd, die de hoogste fabrieksinstelling boost kloksnelheden biedt van alle RTX 4090-kaarten ter wereld. Daarnaast introduceert ROG de Matrix GeForce RTX 4090 een primeur binnen ROG: het gebruik van vloeibaar metaal thermisch compound op een grafische kaart. Met een speciaal ontworpen cold plate die niet alleen de warmte afvoert van de RTX 4090 GPU-chip, maar ook van de VRM’s en geheugenchips ook biedt deze kaart nog meer ruimte om de kloksnelheden langer en hoger te verhogen.

ASUS heeft een exclusief productieproces ontwikkeld om veilig gebruik te maken van vloeibaar metaal als thermisch interface materiaal in hun ROG Matrix GeForce RTX 4090 grafische kaart. Vloeibaar metaal biedt een betere thermische overdracht dan traditionele thermische pasta’s, maar het is elektrisch geleidend en kan een kortsluiting veroorzaken als het in contact komt met blootgestelde componenten. Om dit probleem op te lossen, heeft ASUS een UV-hars aangebracht boven de condensatoren rondom de GPU-die en twee extra beschermende lagen tussen de die en de hoofd-PCB toegevoegd. Hierdoor kan de ROG Matrix GeForce RTX 4090 profiteren van de voordelen van vloeibaar metaal zonder risico op lekkage.

De ROG Matrix RTX 4090 heeft een gedurfd en modern ontwerp, met een volledig metalen GPU-frame en behuizing. Het maakt gebruik van indirecte ASUS Aura-verlichting en heeft een ‘holle’ kamer waarin de belangrijkste koude plaat, het circuit board en de pomp omhulling worden beschermd door een groter aluminium frame. De kaart is voorzien van opvallende ROG-branding, met lichtstroken in het midden en aan de bovenkant. Een roestvrij stalen achterplaat zorgt voor stevigheid, ongeacht of de kaart traditioneel of verticaal wordt gemonteerd. De ROG Matrix RTX 4090 wordt gevoed door een enkele 12VHPWR-kabel en de ventilator voedingskabel is verborgen in de hoofdkoelbuizen, wat zorgt voor gemakkelijk kabelbeheer.

De ROG Matrix RTX 4090 is een limited-edition kaart en zal beschikbaar zijn voor verkoop in het derde kwartaal van 2023.Bronnen: ASUS ROG

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?