Nu sta ik voor een serieuze uitdaging. Het was inmiddels het einde van de dag toen ik bij de hotelkamer van be quiet! aan kwam zetten, en hoewel de hotels goed gekoeld worden leek de hitte buiten de deur toch enige invloed te hebben op mijn functioneren. Dat of het was de charme van de ongelofelijk sexy be quiet! representative ter plekke. Ik was namelijk spontaan vergeten dat ik een rugzak met o.a. twee camera’s de hele dag mee had lopen sleuren, en achteraf kwam ik tot de conclusie dat ik welgeteld nul foto’s had genomen. (Al moet ik zeggen, in die relatief donkere kamers viel het nergens mee om een degelijke foto te schieten). Gelukkig hadden de dames en heren bij be quiet! zelf ook wat foto’s gemaakt, geen stock foto’s, maar gewoon normale plaatjes.

Ze hadden namelijk best wat leuks te tonen. Niet bijzonder veel, maar dat kwam niet als een verrassing gezien hun assortiment bestaat uit voedingen, ventilatoren, processorkoelers, en behuizingen, en twee van die vier categorien zijn onlangs aangevuld met wat nieuws. Wat voedingen betreft is de Dark Power Pro 11 onlangs uitgebracht en wat processorkoelers betreft zijn de Shadow Rock LP en de Dark Rock TF nog maar net uit, dus dan rest enkel behuizingen en ventilatoren. En laten we eerlijk zijn, het is lastig om heel erg dolenthousiast te worden van een ventilator. 😉

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet interessant is. SilentWings ventilatoren zijn de hoogst gepositioneerde ventilatoren van be quiet! en de huidige generatie is al extreem stil en efficiënt (maar uiteraard ook niet goedkoop) kan ik je verzekeren. De nieuwe variant moet nog betere prestaties gaan bieden met o.a. een 3 fase / 6-polige motor, wat volgens hen de eerste applicatie is van een dergelijke bouw in het consumentensegment. Een aardig stukje evolutie van ventilatoren betreft zal ik maar zeggen. Ook hun instapmodel, de Pure Wings, krijgt een nieuwe PWM variant erbij. Tijd om dat plan van mij om dit jaar een vergelijkingstest van ventilatoren uit te voeren maar eens wat aandacht te geven.Wel werd ik heel erg warm van iets anders: de be quiet! Silent Base 600, de tweede behuizing van be quiet! in navolging van de Silent Base 800, die overigens ontzettend goed ontvangen werd door reviewers. Dit model is net wat kleiner, maar nog altijd een ATX behuizing overigens, maar kwalitatief zeker niet minder. Wederom komt hij in zwart/zwart, wit/zwart, en oranje/zwart, waarbij de ‘kleurtjes’ overigens beperkt blijven tot bescheiden details. Een pracht van een kast, met wederom focus op stilte (bijvoorbeeld door dubbel-glas, of dubbel-kunststof te gebruiken voor het venster), een PWM fancontroller, en uiteraard de nodige hoeveelheid padding. Bouwkwaliteit en afwerking lieten ook weinig te wensen over, dus ik kijk er stiekem al erg naar uit.


Oh, en de Silent Base 800 komt uit in een variant met een venster. Deze zal met een weekje of twee beschikbaar zijn op de markt. Ik kan vast verklappen dat daar in Augustus een review van gaat komen 😉


Overzicht van onze be quiet! reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.