BitFenix kon je haast niet missen op Computex, de stand was gigantisch, en ze waren goed voorbereid op dorstige bezoekers met een goed gevulde bar. Of een goede bar een cruciaal onderdeel is van een goede booth durf ik niet te zeggen, maar bij veel van de tentjes rondom de beurs zelf kreeg je weinig anders dan een soort half-lauwe kneiterzoete groene thee, en dan komt een lekker ‘echt’ drankje op zijn tijd zeker van pas. Niet alleen dat, maar het was kennelijk gezellig genoeg dat ik voor de lieve volgers van de reviews een behuizing weg mocht gaan geven. Lees vooral door!

Eerst even een kijkje naar de aankomende producten van BitFenix. Mijn oog viel direct op de Pandora ATX. De Pandora mATX (links op de foto) was een persoonlijke favoriet welke met aluminium panelen en een uniek interieur een goede indruk maakte. In de ATX variant stappen ze af van het aluminium, en wordt van staal gebruik gemaakt, maar het zag er niet minder uit en als gevolg blijft de prijs ten opzichte van de kleinere variant ongewijzigd. Dit gaat een hele mooie worden…Iets extremer (nou ja, iets…) is de Atlas. Een behuizing die al lange tijd in verschillende uitvoeringen wordt getoond, waarbij BitFenix nog altijd lijkt te tunen aan het design. Vergis je niet, dit is een kolos van een behuizing (grofweg even hoog als de Pandora ATX, maar dan veel breder) bestaande uit twee compartimenten. Het leuke aan die compartimenten zijn dat ze met een rail systeem in de behuizing hangen, en je dus kan besluiten om het gehele interieur om te draaien in het geval dat je je venster liever aan de andere kant hebt. Goedkoop wordt de Atlas zeker niet. Hoewel niets vast staat lijkt het er op dat deze behuizing dik boven de 300 euro gaat komen, mogelijk zelfs richting 400. Fiks dus, en als gevolg lijkt BitFenix aan te sturen op een Atlas als ‘hun’ showpiece in plaats van massaproductie.


Aan de andere kant van het spectrum stond er ook wat moois. BitFenix is traditioneel een fijne partner geweest voor system integrators, met leuke behuizingen voor een zacht prijsje zoals de Merc, de Comrade, en de Neos. De Nova wordt een nieuw budget model. Lekker strak, geen poespas, maar net wat kleine details om het een chic geheel te maken. Sommige hardware liefhebbers hebben enkel oog voor high-end, ik moet zeggen dat juist de Nova erg aan sprak.


Drie nieuwe behuizingen dus, waarbij het vermoedelijk nog even wachten zal zijn op de Atlas. Naast het nieuwe aanbod stond de Aegis line-up er ook in alle mooie kleurtjes. Je ziet het meer de laatste tijd dat fabrikanten kleurstellingen bieden, en ik vind het enkel positief.


Van deze behuizing hebben wij onlangs een review gemaakt, en het is ook precies deze behuizing die we weg mogen geven! Als winnaar mag je zelf kiezen welke kleur Aegis je thuisgestuurd krijgt, en je krijgt daarbij ook nog enkele LED-fans van BitFenix! Gratis shit is leuk toch?


Voorwaarden? Europees verzendadres is een vereiste, maar verder niets. Je zou ons er persoonlijk wel een groot plezier mee doen om even “YES IK HEB HEM!” te schreeuwen (of beter nog, een fototje te posten 😉 ) als je hebt gewonnen!

Hoe winnen? Dit simpele formuliertje invullen! Succes!

Overzicht van onze BitFenix reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments