De eerste Computex update gaat over Cooler Master, de gigant uit Taiwan met het Europese hoofdkwartier in Nederland. Het merk zelf vereist geen introductie, en de naam draagt ook zeker een bepaalde lading als het op producten aan komt. In sommige opzichten is Cooler Master voorspelbaar, uiteraard hebben ze van tijd tot tijd unieke en opvallende producten, maar ze zullen toch vooral bekend staan om hun grote, over de jaren stabiele, productlijnen zoals de Elite, Silencio, Cosmos en 690-serie behuizingen, of de 212, 412 en 612 series processorkoelers. Het is geen bedrijf wat over één nacht ijs gaat met hun producten, waardoor het soms wat stil lijkt (Zoals het afgelopen jaar bijvoorbeeld), maar wat als voordeel heeft dat je de producten praktisch blindelings kan kopen en zeker zijn van een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Waarom het laatste jaar wat stil was werd op Computex 2015 direct duidelijk, Cooler Master heeft naar die week toegeleefd om hun hele imago een stevige update te geven. Dat begon al sterk met een opvallende stand, want waar de meeste bedrijven op traditionele wijze een stand hadden met wat producten uitgestald, had Cooler Master hun heel stand toegewijd aan mensen die echt wat aan het maken waren (de nieuwe producten bekijken gebeurde in een meeting room elders). Zo was er live-casemodding te zien, een programmeur die een game aan het maken was waar gaandeweg mee gespeeld kon worden, en werd er elders weer op één of andere andere manier geknutseld.Hoewel het logo slechts van een kleine poetsbeurt is voorzien kwamen ze wel met een nieuwe catchphrase, en een hele reeks aan nieuwe productaankondigingen die bij het ‘nieuwe’ CM past. Met het motto ‘Make it Yours” lijken ze de creatieve geest in ‘wij liefhebbers’ aan te spreken, en willen ze ons de tools geven om de producten naar onze eigen wensen te ‘tweaken’ (vandaar ook de mensen die lekker aan het knutselen waren op de stand natuurlijk). De nieuwe productaankondigingen gingen dan ook allemaal over producten die op één of andere manier naar wens aan te passen zijn.


Ok, ik lieg, er was ook één product welke nog onder de oude stijl viel: de CM Storm Quickfire XTi met rood en blauw backlight, welke ook te combineren zijn voor kleureffecten, en met dezelfde flashy lichteffecten gaat komen als de Rapid-i (zie review hier).

Zo komt er een muis die met verschillende covers langer of korter te maken is, of waarvan de zijpanelen te vervangen zijn door varianten met een ander materiaal, en komt er een headset waarbij de fysieke drivers te ververvangen zijn door andere soorten met een specifieke focus voor bijvoorbeeld muziekliefhebbers. Hoewel die producten naar mijn weten nog niet retail-ready waren moet ik zeggen dat die headset in elk geval erg goed zat. Ook van het laptopplatform komt een modulair model (geen foto van helaas), en ook komen er nieuwe digitale voedingen waar je zelf mee kan knutselen. Ook voor de waterkoeling liefhebbers komt er wat leuks: De MasterLiquid Maker”, een compleet doe-het-zelf pakket voor waterkoeling.
Het eerste nieuwe product in deze ‘MasterConcept” welke de komende weken op de markt zal verschijnen kreeg ook wel de meeste tijd in de schijnwerper: De MasterCase, welke in een aantal basis varianten naar de markt komt, en waarbij je zelf bepaalde onderdelen zoals andere voor-, top- of zijpanelen kan bestellen om het ‘jouw’ behuizing te maken, maar waarbij ook het binnenwerk enige flexibiliteit heeft om naar wens in te delen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet een beetje weg ben van de MasterCase met gesloten voor- en toppanelen. Het lijkt aannemelijk dat er in de loop van dit jaar in elk geval nog grotere varianten van uit gaan komen, en als het aan mij ligt hopelijk ook mATX en ITX varianten, al was daar nog niets van bekend.


Ik vind geheel gesloten panelen wel erg tof


Of toch de top maar meer ventileren?


Al vind ik een glazen zijpaneel ook wel erg tof.


Maar dan met mesh front en LED-fans


Of niets geen toppaneel, maar met wat extra drive-cages voor een fileserver build?


Goed, je snapt het idee, de MasterCase is dus bedoeld om flexibel te zijn.


Als het aan CM ligt moet je zo’n opstelling in winkels terug kunnen gaan vinden; losse onderdelen om de behuizing persoonlijk te maken

Flinke en gedurfde stappen dus voor Cooler Master, het klonk overtuigend, en de producten maakten goede indrukken. Uiteraard zal CM hun grote series zoals de Elite reeks niet laten vallen (Ik hoor de System Builders nu al vloeken), maar vooral voor de enthusiast-market lijkt dit een mooie stap waarvan ik hoop dat CM hem goed door zet. Ik kijk nu al uit naar het reviewen van de MasterCase, maar ook enkele andere producten volgens het MasterConcept zouden nog in Q3-Q4 van dit jaar moeten volgen. We wachten het af!

Voor al onze Cooler Master reviews, klik hier.
Voor al onze CM STorm reviews, klik hier.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments