Corsair is de laatste jaren tot een flinke speler op de hardware markt uitgegroeid, en dat ze niet vies zijn van een beetje marketing en een beetje vuurwerk bij hun aankondigingen zal ook weinigen nog als een verrassing in de oren klinken. Één van de grotere suites in het Grand Hyatt Taipei werd als gevolg aardig verbouwd door de heren van het Amerikaanse bedrijf, en ondanks dat ze één van de grotere ruimtes hadden in het hotel was was het ook wel één van de meest goed gevulde ‘booths’.

Een dominante rol was weggelegd voor een soort-van-huiskamer opzet waarin hun nieuwe ‘huiskamer gaming platform’ werd aangekondigd: De Corsair Bulldog. Een aparte en opvallende constructie welke volgens Corsair de ideale oplossing moet vormen voor huiskamer gaming met het oog op 4K, oftewel met ruimte voor waterkoeling en dikke grafische kaarten. Met een droge Hollandse blik zien we een stevige, opvallende behuizing welke vanuit de fabriek al aardig gevuld is met Hardware. Zo zit er standaard een Corsair SFX 600W voeding in, en een nieuw type processor-waterkoeler, de H5SF, welke specifiek bedoeld is om (naast compact te zijn) hitte direct uit de behuizing te blazen. Ook is standaard een ITX moederbord aanwezig uit de stallen van MSI, en hoewel de exacte specificatie mij niet bij staat kan je er vergif op innemen dat het om een Z97 model gaat. Waterkoeling voor de grafische kaart wordt een optionele extra in de vorm van een product welke ik zo nog even aanhaal.
Naast de Bulldog lag ook een ander nieuw product: de Lapdog. Een keyboard en muis oplossing voor in de huiskamer met een memory foam onderkant om zo voor comfortabel schoot-gebruik te zorgen. Er komt zowel een model met een toetsenbord inbegrepen, als een model zonder in het geval dat je reeds een Corsair K65 of K65 RGB keyboard in huis hebt (de muis is ook optioneel). Een leuk en opvallend geval is het zeker, met onder andere een handig stukje kabelmanagement en USB hubs.Iets minder knal vuurwerk, maar wel een nieuw en erg leuk bordje voor de mainstream markt is de Corsair Strafe. Een weinig-nonsense en vooral strak mechanisch toetsenbordje met rode backlight die een meer betaalbare positie op de markt moet gaan innemen. Cherry MX switches, n-key rollover, enkele extra keycaps en andere elementen die je van Corsair mag verwachten zijn uiteraard aanwezig, en er is ook gekozen voor een uitgebreid software pakket en een reeks aan (Eventueel zelf te programmeren) licht-effecten. Best een net ding, zal ongetwijfeld populair worden.
Ik noemde hem net even al: de Corsair GPU brackets voor waterkoeling komen er aan. Overigens hebben we deze producten nu al een tijdje zien aankomen, maar ze komen nu echt. Als ik naar het overzicht kijk van ondersteuning komen er varianten voor alle courante grafische kaarten waarbij waterkoeling nuttig zou kunnen zijn.


Ook voedingen kregen een aardig stukje van de suite toebedeeld, met onder andere de net nieuwe RMi reeks voedingen. Volledig voorzien van Japanse caps om zelfs de meest kritische voedings-fanaat tevreden te stellen, een fluid-dynamic bearing ventilator met Zero-RPM modus, oftewel passief gekoeld bij lagere belasting, en een 80 PLUS Gold rating. Kan bijna niet mis zou je denken.Naast al het nieuwe geweld kreeg ook de huidige product lineup een plekje. Vooral de grote muur met tal van ventilatoren deed het bij mij goed, want het was veel te warm weer daar (35 graden valt mee, maar met een absurde luchtvochtigheid….) en al die ventilatoren bij elkaar kunnen een aardig briesje genereren. Ook van Corsair Dominator werkgeheugen wordt ik toch ook keer op keer gelukkig. Dat kan ik van USB sticks niet helemaal zeggen (Mocht je helemaal warm worden van USB sticks en voel je je beledigd, mijn excuses), maar ook weinig-sexy-maar-praktisch-waardevolle producten kregen gelukkig een plekje.
Als afsluiter heb ik nog één plaatje te delen: gewoon een foto van de merknaam zelf. Gewoon, zo maar… voor de gezelligheid.


Mooi logotje ook overigens…

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.