Fractal Design koos ook voor een alternatieve manier van deelnemen aan Computex 2015, namelijk in de vorm van een zelf georganiseerd feestje. Als er één manier is om media naar je toe te trekken is dat wel met de belofte van een open bar. Nu klinkt dat natuurlijk mooi, tenzij je niemand bij Fractal kent en dus met een beetje handjeklap maar naar binnen moet proberen te komen. Met een hele lieve glimlach (en een beetje hulp van de heren van Hardware.info, maar toch vooral de glimlach) en de welwillendheid van de dames en heren bij Fractal heb ik toch een lekker avondje gehad, en kon ik meteen zien wat zij in de planning hadden staan.De ‘grote’ aankondingen waren twee nieuwe behuizingen, die zelf verre van groot waren. De Fractal node 202 wordt aan de lineup toegevoegd als nieuwe livingroom oplossing, al lijkt hij met zijn strakke design nergens echt te zullen misstaan. Uiteraard een mITX behuizing, maar wel met ruimte voor flink lange grafische kaarten, en een slim interieur om aan veel voorkomende eisen te voldoen. De voeding zal een SFX model moeten zijn, maar Fractal zal ook een variant met voorgeinstalleerde SFX voeding gaan leveren. Tof kastje, brengt mij weer aan het twijfelen wat ik nu in de huiskamer neer ga zetten…
De andere aankondiging is de Core 500. Een compacte (ITX) in de meer betaalbare Core reeks, maar wederom wel met een flinke lijst aan inbouwmogelijkheden waaronder vrij lange GPU’s (280mm) en waterkoeling. Helaas werd er op het moment van de rondleiding flink gefilmt, en kwam ik niet tot half-degelijke foto’s van de Core 500.


Geen meer ‘typische’ Fractal torens werden aangekondigd. Niet heel gek gezien de Define R5, de Define R5 blackout, en de Define S nog maar net uit zijn gebracht. Wel waren de ventilatoren en het assortiment waterkoelers uitgestald, waarbij de laatste categorie van een kleine update wordt voorzien.


En tja, nu kan je natuurlijk verwachten dat er binnenkort misschien wat meer Fractal Design reviewtjes komen? Wie weet 😉

Overzicht van onze Fractal Design reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.