G.Skill was één van de bedrijven waar ik toevallig even voorbij liep. Normaliter doe ik zelf niet zo gek veel met werkgeheugen en was het risico aanwezig dat ik straal voorbij zou lopen, maar toch trokken ze even de aandacht omdat G.Skill namelijk op een opvallende uitbreidingstoer gaat. Toch eerst maar even een kijkje naar de hun core business, of althans zoals ik G.Skill zelf altijd inschatte: Werkgeheugen bouwen. Uiteraard stond er wat leuk geheugen uitgestald zoals de nieuwe Trident Z, en ook een opvallende actief gekoelde, LED-verlichte, geheugenkoeler. De praktische applicatie ga ik niet over, maar punten voor stijl nietwaar?
Maar goed, uitbreiding! G.Skill gaat namelijk randapparatuur maken, en ze pakken direct goed uit met opvallende hardware in het hogere segment. Zo komt er een toetsenbord dat zich richt op gamers met RGB verlichte Cherry MX switches, macro-toetsen, polssteun, en nog tal van andere flashy features. Waar ze de concurrentie mee aan gaan zal direct duidelijk zijn.


Ook het muisje valt goed op. Flinke RGB LED actie hier en daar, een futuristische uitstraling, en verstelbare kunststof kappen om hem naar je hand af te stellen. De headset wordt een model met ‘real surround’, oftewel met meerdere fysieke drivers per oor. Alle hardware kon al even worden getest, en ik moet zeggen dat het allemaal prima aanvoelde. Vooral de headset zat en klonk best lekker, al is een echte beoordeling op een luidruchtige beursvloer gewoonweg niet te doen.
Naast randapparatuur zal G.Skill ook nog een voeding uit gaan brengen. Oftewel een opvallend nieuw zijspoor voor de geheugenbakker. Als het goed is komen de producten spoedig op de markt, dus ik hoop ze tzt eens echt uitvoerig aan de tand te kunnen voelen om te beoordelen of ze net zo veel inhoud hebben als dat ze visueel opvallen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.