Computex is een trade show, een techniek beurs, een plek voor fabrikanten om hun nieuwe ontwikkelingen aan de wereld te tonen. Wat het niet is is een competitie. In tegenstelling tot consumentenbeurzen waar fabrikanten, uitgevers, en anderen hard hun best doen iedereen naar hun stand te tonen is Computex bijzonder vriendschappelijk. Je ziet mensen die voor bedrijf A werken af en toe rustig rondwandelen en bij bedrijf B snuffelen, vaak met oprechte interesse. Een statement als “Computex winnen” slaat eigenlijk dan ook helemaal nergens op.


Toch ging ik na een drukke week met het gevoel naar huis dat In Win toch echt ‘even’ Computex had gewonnen. Of het ligt aan het feit dat ze de grote publiekstrekker hadden, of het feit dat hun behuizingen veelal gewoon mijn stijl zijn dat weet ik niet, maar het was echt genieten daar. Als een verrassing kwam het eigenlijk niet, want In Win heeft de laatste jaren keer op keer een uitzonderlijk showmodel uitgebracht, zoals de S-Frame (die we werkelijk bij elke booth al tegen kwamen als je de vorige updates hebt gezien), de H-Frame (en varianten), en de Tau. Toch lukte het ze om met hun nieuwe H-Tower alle voorgaande meesterwerken te overtreffen, in elk geval op het gebied van de show stelen. Een Transformer-esque case die met een druk op de knop, of bediening vanaf je telefoon of tablet, geheel in en uit kan klappen. Uiteraard gemaakt van een dikke plaat aluminium met de top afwerking waar In Win en hun topmodellen voor staan, en dan met een berg extra’s zoals de laser-guided keep-out-zone, en de Asus ROG uitvoering met rode uitvoering en gevuld met rode hardware. Echt ongelofelijk dat ding.

https://www.youtube.com/watch?v=iDWe_Uw052s

Voor de rest, tja, volgens mij kan ik maar beter stil zijn en de kasten zelf het werk laten doen. Glas, aluminium met top afwerking, en dan in tal van verschillende uitvoeringen die de komende maanden naar de markt zullen komen. Vooral de 805 met soort honinggraadstructuur zit ik stiekem heel erg naar uit te kijken. Kijk en geniet van al dat behuizing-geweld.Meer een liefhebber van ITX? De H-Frame mini en de 901 (Wel ITX, niet bijster klein) stonden er uiteraard ook (met o.a. een trippy extern watergekoelde multi-kleur uitvoering), en ook twee kleinere kastjes stonden uitgestald die binnenkort uit zullen komen. Naar mijn weten in het betaalbare segment, ik heb geen extreme ITX behuizingen gezien.
In Win is overigens ook een grote rack case fabrikant, met een combinatie van stijlvol en praktisch. De glazen platen zijn uiteraard ter demonstratie van het binnenwerk, ze zullen geen tempered glass rackservers uitbrengen. Die dingen zijn tenslotte al zwaar genoeg.


En dan de accessoires, helaas weinig op de foto gezet, maar het is leuk op te merken dat In Win deze accessoires maakt van overgebleven aluminium van de behuizingen productielijnen. Oftewel een beetje recycling, maar dan wel in een hele mooie uitvoering. Gewoon kunststukjes zijn het.


En met In Win sluit ik de Computex reeks dan eindelijk af. Ik heb een hele mooie tijd gehad, en ik hoop dat jullie een beetje hebben kunnen genieten van het meekijken. Uiteraard nog een kleine dankbetuiging aan de mensen die daar aanwezig waren om de tijd te nemen een verdwaalde Hollander een beetje rond te showen. Voor nu, terug naar de realiteit, en in de vrije tijd zal ik mij weer meer richten op product-content.

Overzicht van al onze In Win reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments