Ook de core componenten waren uiteraard goed vertegenwoordigd op Computex, en MSI had ook aardig uitgepakt met een flinke stand. Naast een stevige omvang, was het ook één van de drukste en luidruchtigste van de hele beurs. Op deze foto valt het erg mee, maar tijdens de tour was het gezellig schoudertje wrijven.


Uiteraard waren er een flink aantal moederborden te zien, met onder andere een greep uit de aankomende Z170/H170/B150 Skylake serie. Onder andere waren er nieuwe Krait modellen met een zwart/witte uitstraling, maar helaas gaf MSI nog helemaal geen details vrij over de moederborden zelf, meer dan een idee van de uitstraling zat er niet in. Wel benadrukten ze hun samenwerking met Nahimic, een applicatie die de geluidservaring van de MSI moederborden aanzienlijk moet verbeteren.


Het moederbord waar alle aandacht naar uit ging ,was de MSI X99A “Godlike” Gaming, een X99 moederbord met, naast een enorme reeks aan traditionele features, RGB Verlichting op het moederbord welke je via een applicatie op je telefoon of tablet kan aanpassen. Het zal je systeem niet sneller maken, maar het zal wel flink aandacht trekken. #swag etcetera. Over swag gesproken, de MSI SLI bruggen (die je tevens op de Godlike ziet zitten) mogen er ook zeker zijn.


https://youtu.be/noFpYcI-YHc

Verder liepen we nog langs enkele mooie builds, waarbij In Win ook hier weer een duidelijke publiekstrekker was. Quad-SLI, dikke builds, lekker gamen op 3 schermen, etcetera. Persoonlijk vond ik het slangenhoofd (MSI Nocturnal Hunter) met het Krait bordje erg tof.

Nogmaals, het was op het moment van de tour extreem druk, en er werd ook aardig gefilmd waardoor wij een beetje door de booth stuiterden. Ietwat teleurgesteld over een gebrek aan Skylake details, en het feit dat AMD op dat moment nog geen details vrij had gegeven over de 300 en Fury series, ging ik iets later weer op weg naar de volgende meeting. Helaas hoorde ik achteraf pas dat ik toch echt interessante ontwikkelingen vanuit MSI zelf had gemist, waaronder de GT80 Titan (al is die al weer eventjes uit), een laptop met een mechanisch toetsenbord met RGB verlichting, en ook de nieuwe GT72 laptop met een G-Sync monitor. Mocht je G-Sync nog nooit ervaren hebben: het is werkelijk een geweldige techniek. Toch mooie stappen vooruit voor de (gaming) laptop markt. Ook de laptop die met meerdere camera’s je ogen volgt waardoor je met enkel je oogbewegingen rond kan kijken in de game-wereld heb ik moeten missen, evenals een super compacte ITX behuizing/barebone. Best balen dat ik het niet heb kunnen ervaren, maar goed, dat geeft een reden nog een keertje terug te gaan.

Overzicht van al onze MSI reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.