Nanoxia gaat inmiddels ook al een aantal jaartjes mee. De fabrikant staat vooral bekend om hun Deep Silence reeks, met tal van vergelijkbare strak zwarte behuizingen, gekenmerkt door een tweedelige deur aan de voorzijde, in tal van verschillende afmetingen. Van gigantisch groot tot, nou ja, iets minder groot.

Naast enkele updates aan hun gehele Deep Silence reeks, waarbij de nieuwe varianten de oude naam behouden echter met een korte v2 indicatie, komt Nanoxia ook met enkele nieuwe behuizingen. Gebaseerd op hetzelfde frame (en dat is geen schande), maar dan met een scherpere prijsstelling, en een deur-loze matte afwerking waarbij verder alleen het zilverkleurige top deel opvalt. Ook stond er een behuizing met een zwart-wit kleurstelling waarbij het bordje enkel “Gaming Case” aangaf, even afwachten dus.
Opvallender is de grotere focus die Nanoxia op ‘custom waterkoeling’ gaat leggen, ze gaan namelijk met een hele reeks aan custom waterkoeling componenten komen onder de noemer “Coolforce” . Van vloeistoffen tot ventilatoren, van fittingen tot onbreekbare solid tubes. Ik weet daar het fijne niet van, maar het is altijd vermakelijk als demo een beetje met acrylic tubing te mogen zwaardvechten. Om de aandacht te trekken had Nanoxia een team van zes bekende casemodders binnengehaald om in twee dagen (en nachten kennelijk) hun prototype desk tot een complete nerd-fantasie te maken. En uiteraard maak je geen deskmod zonder ‘onze’ Peter Brands, aka L3p, in te schakelen, die net als Nanoxia een grote liefde heeft voor de kleur groen. Ik zal maar stellen dat ze de doelstelling hebben gehaald, want Project Nanoxia trok aardig wat bekijks.

Ik moet zeggen dat ik stiekem toch wel jaloers ben dat ik met de ongeneselijke aandoening ‘twee linkerhanden’ ben geboren, dit is serieus tof speelgoed. Voor de geïnteresseerden, je kan de gehele buildlog/videos op l3p.nl bekijken.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.