COMPUTEX: Nieuwe (en bijzondere) laptops van MSI


MSI was uiteraard ook aanwezig op Computex, in deze post laten we alle nieuwe laptops van MSI zien, van de bekroonde Creator Z17 HX Studio, vernieuwde Alpha 17 en Prestige 16, tot de recent uitgebrachte Commercial 14 en Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport.

Update: Enkele laptops toegevoegd.

Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport


Het absolute hoogtepunt van de gehele line-up is de Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport, een legendarische samenwerking tussen MSI en Mercedes-AMG. Deze limited edition is uitgerust met de nieuwste 13e generatie Intel Core i9-processor en beschikt over de krachtige NVIDIA® GeForce RTX™ 40-serie laptop-GPU’s. Bovendien heeft deze speciale editie een upgrade gekregen naar een 4K OLED-paneel, wat hem onderscheid van het standaard model. Het exclusieve Premium Bundle Pack bevat verschillende extra items, zoals een muis, muismat, USB-drive en etui, die de gedeelde geest van luxe ervaring belichamen die zowel MSI als Mercedes-AMG uitstralen.
Commercial 14


Om MSI’s aanwezigheid in de zakelijke sector verder uit te breiden, is de gloednieuwe Commercial 14 versterkt met op maat gemaakte oplossingen voor ondernemingen. Deze oplossingen omvatten een reeks optionele beveiligingsmaatregelen, NFC (Near-Field Communication) en een ingebouwde Smart Card Reader. Beide bieden een extra laag identiteitsauthenticatie en kunnen naar behoefte worden aangepast. Naast zijn uitstekende zakelijke functies toont de Commercial 14 ook de toewijding van MSI aan milieubescherming. Het toetsenborddeck is gemaakt van PCR-materialen (Post-Consumer Recycled), en meer dan 90% van de verpakking bestaat uit gerecycled papier.

Alpha 17


De vernieuwde Alpha 17 is uitgerust met de nieuwste AMD Ryzen 7045 HX Dragon Range CPU, samen met de NVIDIA GeForce RTX™ 40-serie laptop GPU. Een van de opvallendste upgrades is de toevoeging van de Alpha 17 met ’s werelds eerste Qualcomm FastConnect 7800 Wi-Fi 7 in een computerplatform. Met FastConnect 7800 wordt Wi-Fi 7-prestaties naar een nieuw niveau getild, met pieksnelheden tot 5,8 Gbps en een ongelooflijk lage latentie van slechts 2 milliseconden, dankzij High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link. Dit innovatieve systeem maakt gebruik van meerdere banden om de best mogelijke verbinding te bieden. Om deze verbeterde prestaties optimaal te ondersteunen, wordt ook een QHD 240Hz-paneel geleverd.

Prestige 16 Studio


Met de Red Dot Product Design Award van 2023 op zijn naam, heeft de vernieuwde Prestige 16 een ultralicht magnesiumlegering chassis dat slechts 1,5 kg weegt. Deze laptop is voorzien van de nieuwste Intel-processor, die gecertificeerd is volgens het Intel Evo-platform en ondersteunt 140 W PD3.1-opladen. Daarnaast is de NVIDIA GeForce RTX™ 40-serie laptop-GPU ook beschikbaar als een optionele upgrade. Ondanks zijn slanke en draagbare 16-inch formaat, moet de Prestige 16 indrukwekkende kracht en prestaties bieden.


Prestige 13 Evo


In de Prestige lijn liet MSI ook een 13″ model zien, de Prestige 13 Evo. Deze sub 1kg thin en light komt uiteraard zonder DGPU, maar opvallend genoeg wel met een 75Whr accu, een extreem grote accu voor een laptop met een dergelijk laag gewicht. Ook het display moet positief opvallen: 1920x1200p met 100% SRGB weergave en 400 nits brightness.


1

Summit Flip E13, E14 en E16


Voor de liefhebber van een Flip screen liet MSI de Summit E13 E14 en E16 Flip Evo zien. Eveneens thin & light, maar dan klapbaar. Fysiek niet direct opvallend, maar in de hand wel opvallend fijne laptops. Kijken we naar de prijzen van bestaande E14 Evo modellen van vorig jaar zien we 14″ opties rond de 800 euro liggen, leuke prijzen voor semi consumer, semi zakelijke opties. Zeker iets om in de gaten te houden.
Gaming? Smart Touchpad?


Op gebied van Gaming Laptops was deze Computex iets minder indrukwekkend, MSI (en concurrenten) lijken momenteel vooral druk bezig met het uitbrengen van modellen die ze eerder dit jaar op CES lieten zien. Onze aandacht ging wel uit naar de MSI Raider GE78 HX waar we onlangs een video van maakte, maar daarvan bestaat ook een Smart Touchpad variant. Dit touchpad komt met de nodige software-programmable opties direct bij je hand. Op papier zien we daar zeker als video editor wel waarde in. Hopelijk zien we deze rap in een review terug.
Ons bezoek aan Computex is mede mogelijk gemaakt door MSI.Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?