COMPUTEX: Nieuwe koelers en kasten van DeepCool


Op Computex heeft DeepCool de nodige nieuwe producten laten zien: koelers, meer koelers, maar ook een indrukwekkende kast en een nieuwe reeks voedingen. In dit artikel bespreken we alles wat de komende weken en maanden naar Nederland komt.

Update 16 Juni: Prijzen en beschikbaarheid toegevoegd voor Assassin IV, AN600 en AK Digital serie.

DeepCool Assassin IV


We beginnen met het vlaggenschip en één van de meest indrukwekkende luchtkoelers die we hebben gezien: de Assassin IV. Niet alleen is het een flink blok om te zien, het is ook een extreem strak design vergeleken met typische luchtkoelers; de fans zijn niet direct zichtbaar. Hij komt ook in het wit en het zwart.DeepCool heeft het over “AIO level cooling ability”, een topmodel luchtkoeler dus met o.a. 7 heatpipes. Desondanks is er geen geheugenoverlap dus kan je prima hoge modules gebruiken. Interessant vinden we de kleine fysieke switch er op waarmee je makkelijk kan schakelen tussen de Extreme en de Silent modes. Normaliter kan je dat prima aanpassen in je bios, maar een fysieke knop vinden we voor minder ervaren bios-snuffelaars geen slecht idee.


Prijzen en exacte beschikbaarheid zijn nog niet bekend, maar we begrepen dat de Assassin naar ons onderweg is voor een test, dus hij zal niet lang op zich laten wachten.

Update: De zwarte variant komt op 27 Juni naar Nederland met een adviesprijs van €99,99. Witte variant vooralsnog TBD.

AK Digital Air Coolers


Voor het instap en middensegment heeft DeepCool een hele reeks nieuwe koelers aangekondigd, of eigenlijk: een digitale refresh van een aantal bestaande modellen. De AK400, AK500, AK500S en AK620 krijgen een klein geïntegreerd display om CPU en/of GPU temps weer te geven. Dit display hebben we op de CH510 Mesh Digital ook voorbij zien komen en is een eenvoudige, maar wel efficiënte manier om rap te zien of de temps een beetje OK zijn.
De koelers zelf lijken grotendeels ongewijzigd, oftewel 4 tot 6 heatpipes te herkennen aan het eerste getal na AKk, en wederom zijn ze weer in wit en zwart verkrijgbaar. De plaat aan de bovenkant is echter net wat anders vanwege het display, zo leek de AK620 in onze review van de CC560 behuizing nét even anders: https://www.techtesters.eu/deepcool-cc560-case-review-build/

Update: De prijzen zijn €44,99, €59,99, €69,99 en €79,99 voor de AK400, AK500S, AK500 en AK620 Respectievelijk. Of de AK500S naar Nederland komt is nog niet zeker, de anderen moeten vanaf 18 Juli beschikbaar zijn.

AN600 Air Cooler


Met de AN600 gaat DeepCool achter een andere traditionele koelermarkt aan, die van compacte top-down koelers. Hij is voorzien van 6 heatpipes, biedt geheugencompatibiliteit tot 40mm, en ondersteunt de moderne mainstream sockets van AMD en Intel. Exacte hoogte is niet aangegeven, maar als geheugen tot 40mm er onder past lijkt de totale hoogte in de richting van de 65-70mm te liggen, waarmee hij in de meeste ITX cases op zijn gemak zou moeten passen.


Update: De AN600 is vanaf heden beschikbaar met een adviesprijs van €49,99

Nieuwe Waterkoelers


De LT820 is een eenvoudige voor DeepCool. Ze hebben hun aantrekkelijke, en aantrekkelijk geprijsde LS720 (360mm) AIO in Photoshop een beetje uitvergroot en er een 420mm (3x140mm) model van gemaakt. Althans, zo simpel lijkt het.


Hoewel exacte prijzen ons niet bekend zijn vermoeden we dat die net als bij de LS720 wel scherp zullen zijn, de 360mm variant kost tenslotte een stuk minder dan de topmodellen van enkele anderen. Het blok zelf heeft weer RGB, maar de fans blijven geheel zwart.

Met de LS720 SE Digital WH bouwt DeepCool ook verder op de LS720, maar dan in andere richting: dit keer wel met RGB fans en een nieuwe pomp cover met dezelfde temperatuur display als op de AK Digital luchtkoelers.


Morpheus


Mocht je je afvragen waarom DeepCool een 420mm AIO wil lanceren: ze komen nu ook met een flinke XXL (ATX+) behuizing die daar ruimte aan biedt. Waar DeepCool vooral bekend staat om betaalbare behuizingen is de Morpheus een totaal ander beestje. In eerste instantie lijkt het vooral een grote case, gericht op 420mm radiatoren en een totaal van 13 fans, maar het hele binnenwerk kan aangepast worden, zo kan je zelf schakelen tussen een single of dual chamber layout. Zo zie je in de foto met de witte variant een traditionele single chamber layout, en de zwarte is aangepast naar een dual chamber.


Ook de Morpheus past een display(tje) toe, dit keer met zowel CPU als GPU temp weergegeven.


Een leuk extratje zijn de dots die je er bij zal krijgen waarmee je je eigen letters of logo op de bovenkant of voorkant zou kunnen maken. Een kleinigheidje, maar wel een leuke.PX-P Voedingen


En finally heeft DeepCool ook nog een nieuwe serie voedingen aangekondigd, de PX-P Serie. ATX 3.0 en voorzien van de nieuwe 12VHPWR aansluiting zijn ze klaar voor de nieuwste onderdelen. De PX-P komt in zowel 1000W als 1300W model en de focus ligt hier op het bieden van een leuke prijs-kwaliteitverhouding. Deze voedingen zijn 80 Plus Platinum rated en voorzien van volledig Japanse capacitors. Eerdere high-end voedingen van DeepCool werden door Seasonic gemaakt, deze lijken uit de stallen van CWT te komen.Dit artikel zal worden aangepast met Nederlandse prijzen en beschikbaarheid zodra wij die informatie ontvangen.

Ons bezoek aan Computex is mede mogelijk gemaakt door DeepCool.Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.