Vandaag is Phanteks aan de beurt voor een Computex-update. Hoewel veel bedrijven een stand huren op het Computex evenement zelf kiezen andere bedrijven er voor om in hun eigen setting, en in alle rust, hun producten te tonen in het Grand Hyatt Hotel in Taipei. Phanteks behoorde tot de laatste categorie waardoor ik in alle rust met de mannen kon praten over hun huidige en nieuwe producten.

Leuke bonus was de aanwezigheid van de Nederlandse designer, de producten worden tenslotte (deels?) ontworpen in ons kikkerlandje, en van de mensen achter de tekentafel leer je vaak de meest interessante dingen over de producten. Ander leuk feitje is dat veel van de producten op Computex met een hoop bombarie worden aangekondigd, al dan niet door wat schaars geklede dames die je in de regel niet te veel inhoudelijke vragen over de producten moet stellen. Bij Phanteks geen fancy presentatie, geen vuurwerk, geen dansende dames, maar lieten ze de producten voor zich spreken. Mocht je wel eens één van mijn reviews gelezen hebben over Phanteks dan zal je begrijpen dat meer ook echt niet nodig is; deze jongens maken echt hele mooie producten.

Geen gigantische line-up overigens van Phanteks, maar ze hadden wel degelijk een aantal hele mooie producten staan. Zo komt er een wit gespoten variant van de Enthoo Evolv ITX (zie mijn review hier), en ook een Special Edition; een zwarte variant met een rood binnenwerk.De kast waar de meeste mensen vermoedelijk naar uit keken was de Enthoo Evolv ATX, de grote broer van de originele (mATX) Evolv (Zie mijn review hier) die een extreem goede indruk achter liet hier in huis. Een dijk van een kast, met zoals je van Phanteks verwacht een uitzonderlijk niveau van afwerking en vol handige elementen om je totale build een strak geheel te maken. Deze kast moet midden Juli verkrijgbaar worden voor een niet misselijke prijs van ca 180 euro, maar dan heb je ook wat. Ik kan vast verklappen dat er weinig reviews zijn waar ik meer naar uit kijk om te maken dan deze.


Ook voor de liefhebber op een strakker budget stond er een leuk model bij; de Enthoo Pro M. Een kleinere, iets goedkopere, mATX uitvoering van de Enthoo Pro. Mocht je de Pro niet kennen, er zijn weinig cases met een betere prijs-prestatieverhouding op dit moment, dus de verwachtingen bij deze Pro M zijn hoog. Naast de klassiekere kleuren stond er ook een variant in (uit mijn hoofd) ‘Titanium Green’, een soort donker grijs met een beetje groene tint, erg mooi. Goedkoper wil natuurlijk niet zeggen dat het geen echte liefhebber-case is, want ook hier zien we een slimme indeling met een reeks extra’s voor (custom) waterkoeling.Het laatste product zal misschien niet direct iedereen wat zeggen, maar gezien ik zelf met een Phanteks Enthoo Mini XL bezig was was dit een uitstekende aankondiging: een PSU Power splitter om twee systemen met één voeding van prik te voorzien. De Enthoo Mini XL heeft namelijk de optie om twee systemen in te bouwen (één mATX, één ITX), maar met twee voedingen bleek de bekabeling toch wel een uitdaging. Deze splitter moet daar echter verandering in brengen, dus ik hoop deze binnenkort toe te kunnen passen alvorens ik de Enthoo Mini XL review afrond. Uiteraard komen dan alle details van dat onderdeel naar voren.


De Mini XL met twee werkende systemen, kabelmanagement was nog ‘in progress’ zo te zien, maar het geeft wel een grof idee hoe je deze kast in kan delen.

Geen extreem grote line-up dus, maar liever een handje vol ijzersterke producten dan een riedel aan rommel. Het merk is nog niet zo lang op de markt (jaartje of twee meen ik), maar in die tijd hebben ze toch al genoeg bijzondere dingen laten zien, helemaal prima voor de markt dat een nieuwe speler de oude garde een beetje onder druk zet met innovatieve producten.

Overzicht van alle Phanteks reviews

Nogmaals een bump voor Frozen zijn mooie initiatief, kan je een paar euro missen, kijk dan even: De officiële blog van Frozen: Tweakers Helpen Daar (Servië)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.