Na een aantal grote namen is het de beurt aan een underdog op de Nederlandse markt. Raijintek is al een tijdje lekker op weg wat producten betreft, en de beschikbaarheid bij ‘onze’ shops mag mijn interesse natuurlijk niet in de weg staan. Keer op keer wist het bedrijf te overtuigen met zijn producten op zich, en vooral ook (en dat spreekt ons Hollanders toch aan) bijzonder scherpe prijzen voor wat je krijgt.

Waar Raijintek ook bijzonder goed in is is het met rap tempo uitbrengen van nieuwe producten, als kleine nieuwe partij hebben ze het laatste jaar meer naar de markt gebracht dan menig grote naam, en als ik hun zaken op Computex bekijk heb ik een vermoeden dat dat het komende jaar niet anders zal zijn. Een zo’n product wat er rap aan zit te komen is de ‘Styx’, de grotere broer van de Metis, een product waar je voor minder dan 50 euro een keurige aluminium constructie krijgt. Waar de Metis (Het kleinere rode kastje op de foto) zich vooral leek te richten op zuinigere systemen wordt de grote broer een serieuze optie voor zwaardere game-systemen met ruimte voor een mATX moederbord, een stevige grafische kaart, een 240mm radiator, en zelfs een slot-in optische drive. Net als de Metis komen er weer lekker veel hippe kleurtjes, en het aluminium ziet er weer erg goed uit. Hier word ik heel gelukkig van.

Ook de meer traditionele staal-met-kunststof liefhebbers krijgen wat moois de komende tijd: een flinke toren met ruimte voor extreme systemen, uiteraard met een PSU cover zoals we tegenwoordig meer zien. Je ziet het op de foto niet, maar naast de mesh “airflow” voorkant ligt er een gesloten, brushed-alu-look voorpaneel achter de behuizing. Een ander model wat er aan komt is een dual-chamber kubus, wederom met tal van opties voor waterkoeling, en ook met een herkenbare en unieke uitstraling. Mooi spul. Er stond overigens ook nog een nieuw, betaalbaar system integrator kastje op de planning.

Één product waar ik zelf al een tijd naar uit kijk is de Raijintek Triton, oorspronkelijk een 240mm AIO waterkoeling, maar met een twist: Je krijgt een setje kleurstoffen om zo zelf de vloeistof rood, groen, of blauw te kleuren. Alle voordellen van een AIO setje zoals installatiegemak, maar dan wel met een soort-van-custom uitstraling. In navolging van het originele 240mm model komen ze ook met 120mm, 140mm, 280mm, en zelfs 360mm varianten. Net als bij hun AIO waterkoelers zijn ook de luchtkoelers een kijkje waard, want geheel zwarte koelblokken doen het in de regel goed bij liefhebbers.
Voor de mensen die toch liever zelf aan de slag gaan met hun koeling zal de andere uitbreiding van Raijintek wel aanspreken, ze komen namelijk met een reeks aan custom-koeling onderdelen. Radiatoren in verschillende kleurstellingen, reservoirs, pompen (en combinaties daar van), fittingen, en een reeks aan koelblokken. Niet alleen ziet het er goed uit, maar je kan er vast van uit gaan dat de prijsstelling weer uiterst competitief zal zijn.

Naast wat er op tafel lag lieten ze ook nog wat andere ontwikkelingen zien waar ze hard mee bezig zijn maar nog niet publiekelijk wilden delen. Ik moet zeggen: het klinkt bijzonder interessant. Het zal even afwachten hoe dat uit gaat pakken, maar het zijn bezige bijen daar bij Raijintek. Zoals ik in de reviews ook al zei: Raijintek is dan wel een underdog op de Nederlandse markt, deze club moet je in de gaten houden.

Klik hier voor al onze Raijintek reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.