Net als de mannen achter de vorige update (Phanteks) kozen de mensen achter ROCCAT er ook voor om een hotelkamer af te huren in het Grand Hyatt Hotel in Taipei in plaats van een traditionele stand te nemen op het Computex event. Als fabrikant die zich puur op randapparatuur richt is het natuurlijk ook lastig om een giga stand te vullen, zeker als je in de afgelopen maanden al een flink aantal nieuwe producten naar de markt hebt gebracht zoals de apart ingedeelde Tyon muis (review) en onlangs nog de Kave XTD 5.1 Analog headset (review).

De spotlight stond dan ook primair op één product: de ROCCAT Nyth, een muis welke ik al een tijdje volg omdat hij een erg unieke feature met zich mee brengt: Met het meegeleverde pakket aan duimknoppen kan je die zone namelijk geheel naar wens opbouwen. Met een ruime selectie aan kleine, middelgrote, en grote knoppen zijn tal van indelingen mogelijk, en lijkt het Duitse bedrijf de gamers aan te spreken die wel veel knoppen willen, maar voor wie de bekende standaard indelingen met tig knoppen niet voldoen. Daarnaast krijg je ook nog de optie om de rechter zijde breder of smaller te maken. Interessant en uniek muisje dus, ben benieuwd naar de ervaring in de praktijk! Gezien de retail verpakking daar al klaar lag vermoed ik dat het wachten bijna voorbij is.Niet heel spannend, maar wel handig voor de mensen met een ruime selectie aan ROCCAT apparatuur is het nieuwe softwarepakket. Waar je voorheen een driver had voor elk product, komen deze nu samen in “ROCCAT Swarm”. Een stap in de goede richting.


Een ander opvallend product was de Ryos MK FX. Ik heb zelf sinds kort een Ryos MK Pro in huis (Review volgt asap!), en dit toetsenbord is inhoudelijk gelijk met één grote verandering: de Ryos MK FX komt met Cherry RGB Switches, oftewel die gezellige dingen waar je de kleuren geheel naar wens kan instellen (De MK Pro moet het met blauwe LED verlichting doen). Het zal je geen betere gamer maken, maar het maakt wel voor leuke plaatjes.De niet-RGB variant, de MK Pro, ligt hier inmiddels al een tijdje.

Naast de twee eyecatchers lagen er ook nog twee minder opvallende producten op tafel: de Aluma, een nieuwe in-ear headset voor pc- en mobiel gebruik, en de Juke, een virtuele 7.1 USB geluidskaart in een compacte uitvoering. Geen groot vuurwerk, maar toch leuke producten voor specifieke doeleinden.Binnenkort volgt dus de review van de Ryos MK Pro, en tegen die tijd zal ik ook maar eens gaan snuffelen of de Nyth al officieel uitgebracht is!

Klik hier voor het overzicht van al onze ROCCAT reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.