SilverStone pakte het op meer traditionele wijze aan deze Computex, oftewel ‘gewoon’ met een flinke stand en een enorme reeks aan (erg mooie) producten. Dat het Taiwanese merk een grote stand kan gebruiken is niet vreemd natuurlijk, want SilverStone maakt tal van verschillende soorten producten.

Uiteraard was het huidige aanbod duidelijk aanwezig, maar ook aan nieuwe aankondigingen geen gebrek. Naast de reeds bestaande AR04, AR05, en AR06 (AR04 en AR06 door ons getest overigens) lagen er bijvoorbeeld nieuwe tower koelers, en ook nieuwe AIO waterkoelers op de tafel, waaronder een model met een dunne radiator, en een slim-line ventilator voor bepaalde compactere behuizingen zoals de populaire (en uitstekende) SilverStone Raven RVZ01, één van mijn persoonlijke favorietjes van de laatste jaren. Ook wat voedingen betreft uiteraard wat liefde, zo lag er een nieuwe SFX-L model, en een aankomende high-end digitale voeding, en ook lag er een leuke selectie aan wat kleine opvallende hardware, zoals een multi-USB oplader met readout, en een klik-aan-klik-uit systeem met afstandsbediening voor je computer.
Voor mij blijft de naam SilverStone echter synoniem voor opvallende behuizingen, en die productcategorie was logischerwijs ook het meest dominant aanwezig. Alle recente en binnenkort aankomende kasten stonden uitgelijnd, waaronder de mooie FT05, de nieuwe Kublai behuizingen, en de nieuwe versie van de Temjin 08. Tevens was dit een mooie kans om het bakbeest de ‘Mammoth’ eens van dichtbij te bekijken (2e foto rechts), een beest van een toren voorzien van HEPA filters voor slechte omstandigheden, die tevens goed bestand moet zijn tegen vallend vocht. Mocht ik die ooit eens gaan reviewen zal dat een leuke feature zijn om op los te gaan.
De drie recent uitgekomen (semi-)compacte behuizingen van SilverStone. Zowel de SG11 als de SG13 staan al getest op de site.

Een behuizing van SilverStone waar ik veel positieve reacties op kreeg was de eerder genoemde Raven RVZ01. Kennelijk sloeg dat concept van een compacte game-pc goed aan, want er stonden een aantal broertjes (of zusjes) op de Computex stand waaronder de (nog wat kleinere) RVZ02 en de ML08 (laten we niet vergeten dat de ML07 ook al bestaat, een wat meer basic uitvoering van de RVZ01). Ook was de aluminium (zilverkleurig) FTZ01 aanwezig, een model welke met enkele weken in de winkels moet liggen, en wat in feite de ‘chique’ versie is van de RVZ01: echt een bloedmooie behuizing.
Aluminium is iets waar SilverStone sowieso bekend om staat, en er waren dan ook nog wat andere prachtige kastjes om van te genieten. Op de onderstaande foto zie je twee vroege samples van een nieuwe CS-reeks, waarbij één model is voorzien van een reeks 2.5” hot-swap bays. Aan de rechter kant zie je de DS380, een behuizing met ruimte voor 12 HDD’s in een erg compacte ruimte die enkele maanden geleden uit kwam, met daarnaast de CS280, een nog kleinere hot-swap behuizing op basis van 2.5” drives. Overigens zijn beide voorzien van SATA en SAS uitvoeringen, want voor de betere 2.5” harde schijven kom je of bij SSD’s uit, of bij de betere (enterprise) SAS modellen. Mijn persoonlijke favoriet in het doe-het-zelf server segment is echter de nieuwe CS380, waar de DS380 ruimte heeft voor een mITX bord en een SFX voeding, behoudt de CS380 de vele drive-bays, maar is wel ruimte gemaakt voor een mATX moederbord en een ATX voeding, wat de totaalprijs van een leuke compacte fileserver goed zal doen. Boven en onder de behuizingen zie je nog wat storage oplossingen van SilverStone, iets waar ze ook een groot assortiment in hebben.De CS380 lijkt een mooie DIY file server oplossing te worden

Ook voor de liefhebbers van grotere ‘enthousiast’ torens was het wel genieten bij SilverStone, zo stond er namelijk de ‘nieuwe’ XForma MBX MKII. Een oplettend oog zal merken dat dit model zijn basis vind in de inmiddels wat oudere (maar nog altijd te verkrijgen) SilverStone TJ07, maar voordat iemand denkt dat ik de ontwerpers van de Xforma te kort doe: De MBX MKII is dusdanig grote stap in de evolutie dat Darwin zelf een gelukkig momentje zou hebben ervaren. Het is zeker de moeite eens op de website van XForma te kijken hoe die case in elkaar zit en wat je er allemaal bij kan kopen, maar mocht je hem overwegen zorg dan voor een hele dikke portomonnee.Voor de liefhebbers van iets opvallend die geen maandsalaris tegen een behuizing willen gooien was er gelukkig ook wat leuks. De Raven RV05, jeetje, wel een bak review linkjes inmiddels) krijgt namelijk een broertje: de Raven X, een iets kleinere en iets goedkopere variant, maar wel duidelijk familie met o.a. het gekantelde moederbord. Een andere echte eye-catcher was de wit met zwarte RV05, maar vooralsnog lijkt dat bij een limited edition te blijven, al hoop ik zelf stiekem dat ze dit als retail product naar de markt brengen, ik vond hem erg tof.
Nom nom nom!

Overzicht van onze SilverStone reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.